FloraHolland


Lelies groeien bij FloraHolland

FLORAHOLLAND (persbericht 14 juli 2005) - De productgroep Lelie doet het momenteel goed bij FloraHolland. Onder andere op de FloraHolland vestigingen Naaldwijk en Rijnsburg worden positieve resultaten behaald met dit product. Door de goede prijsvorming is het aantal aanvoerders van Lelie bij FloraHolland stevig gegroeid. Daaruit blijkt aanzuigende werking van de koopkracht die op FH is gevestigd. Het meervestigingenbeleid speelt hierin ook een positieve rol. Kwekers zijn in de gelegenheid de voor hen optimale afzetcombinatie te kiezen en hiermee de op FloraHolland aanwezige koopkracht te benutten.

Vestiging Rijnsburg heeft in de maand juni op één dag een recordaantal karren Lelies voor de klok gehad. Dit is een duidelijk teken dat de Lelies op Rijnsburg populair zijn en er meer stuks worden aangevoerd. De groei in de aanvoer wordt voornamelijk veroorzaakt door een uitbreiding bij bestaande aanvoerders en de start van een aantal nieuwe aanvoerders. De prijs voor Lelie blijft ondanks de aanvoergroei goed. Deze ligt hoger dan vorig jaar. Dit is te verklaren door het feit dat er een beter assortiment wordt aangeboden waardoor beter aan de vraag van de handel wordt voldaan.

In Naaldwijk is een soortgelijk beeld te zien. Door de start van een aantal nieuwe aanvoerders signaleren we ook hier positieve ontwikkelingen in de aanvoer van Lelies. Voor Lelies zijn er de afgelopen maanden goede prijzen behaald. Zo steeg de middenprijs van bijna alle soorten Lelies in de periode 1 tot en met 6. Om kwekers en kopers optimaal te kunnen faciliteren bij de in- en verkoop van Lelies kiest Klok Naaldwijk voor een continu en stabiel veilschema, waarbij verschillende groepen Lelies door elkaar worden geveild. Daarnaast staat er continu een productpresentatie Lelie bij de klokken om de veelzijdigheid van het product onder de aandacht te brengen van kopers en hun klanten. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe showruimte waar de productpresentaties nog beter tot hun recht komen.

FloraHolland houdt de ontwikkelingen bij Lelie nauw in de gaten. Om de aanvoer en prijs goed te houden wordt actief gezocht naar een breed assortiment dat aansluit bij de behoeften van de kopers op de verschillende vestigingen. Om kopers en hun klanten op de hoogte te brengen van het volledige assortiment Lelie brengt FloraHolland binnenkort een Leliewaaier op de markt.


---