Ingezonden persbericht


*Brazilië, Zuid-Afrika, Engeland en Polen rijden mee in de grootste parade van Europa *

Op zaterdag 13 augustus vindt de negende FFWD Heineken Dance Parade plaats in Rotterdam. De organisatie van de parade heeft een record aantal aanvragen gekregen om mee te mogen rijden in de karavaan van honderden DJ's en danseressen. Nog nooit was er zoveel belangstelling uit het buitenland. Er rijden wagens mee uit Engeland, België, Polen, Zuid-Afrika en Brazilië. De FFWD Heineken Dance Parade is met 350.000 bezoekers het grootste dance event van de Benelux en met veertig deelnemende wagens de grootste parade van Europa.

*Honderden DJ's tijdens 6 uur durende parade*
De parade bestaat uit een bonte mengeling van smaakmakers uit de dance wereld. Zo rijden er party-organisatoren (o.a. UDC/Dance Valley), platenlabels (o.a. Serious van trance legende Judge Jules) en clubs (o.a. Thalia) mee en hebben top DJ's als Ferry Corsten en Michel de Hey elk een eigen wagen. In totaal zijn er tijdens de parade meer dan honderd DJ's te horen, waaronder Lucien Foort, Erick E, Real El Canario en Dana. Met een gemiddelde snelheid van 1200 meter per uur leggen ze de 4600 meter af van het beginpunt aan de Mathenesserlaan tot aan het eindpunt op de Brede Hilledijk. De passeertijd van de hele parade is iets meer dan twee uur. De eerste wagen begint om 12.00 uur met rijden en komt omstreeks 16.00 uur aan bij het FF3D Festival, de laatste van de veertig wagens rond 18.00 uur.

*'Car Wash' tijdens de FFWD Heineken Dance Parade* Eén van de opvallendste nieuwkomers dit jaar is Ex Pornstar, de organisatie van erotische feesten met een vette knipoog. De drijvende krachten achter deze feesten, Gijs en Ruud van de Wint, zullen tijdens de parade samen in een klassieke Amerikaan zitten, die op een oplegger staat, terwijl sexy danseressen hun uiterste best doen om deze wagen in te soppen. Een andere Amsterdamse organisatie, die voor het eerst deelneemt aan de FFWD Heineken Dance Parade is de Jimmy Woo, de hotste en hipste club uit de hoofdstad.

*Radio 3FM geeft prijs voor mooiste wagen*
Tussen de veertig deelnemers zitten naast nieuwkomers ook 'oudgedienden' als o.a. Decibel, Loveland en Silly Symphonies. Mede-organisator Henk Witteveen zegt hierover: "Met het grootste gemak hadden we de langste parade van de wereld kunnen organiseren, maar daar gaat het ons niet om; we willen de leukste parade zijn. Daarom hebben we de parade beperkt tot een eclectische mix van veertig wagens uit binnen- en buitenland, zowel commercieel als underground en zowel oudgedienden als nieuwskomers." De best aangeklede wagen uit de feestelijke optocht wordt beloond met een prijzenpakket van 3FM, met o.a. een special in het programma 'Ministry of Beats' op zaterdagavond.

*FF3D Festival*
Na afloop van de parade is er het FF3D Festival, waar maar liefst acht area's gevuld zijn met nationale en internationale DJ's. De grootste area heeft als line up Jochen Miller, Ferry Corsten, Sander Kleinenberg, Marnix en Michel de Hey. In deze area, de FF3D area genaamd, worden 's avonds door VJ's Vision Impossible specatulaire 3D animaties geprojecteerd, die alleen te zien zijn met een speciale 3D bril die gratis op het festival wordt uitgedeeld.

*Audio Bullys Live voor maar ¤ 17,50*
Voor het eerst dit jaar staan er op het eindterrein twee grote tenten, waardoor het feest een festival achtig karakter krijgt. De grootste tent is voor de hardstyle en daar gaan Pavo, Dana, Deepack, Darkraver, Ballistic en DJ Rob er tegenaan. In de andere tent staan Marshall Jefferson, Roog, Cleon Macknack, Robert Owens, en wordt er afgesloten door de Audio Bullys live, die momenteel een grote hit scoren met een remix van Nancy Sinatra's 'Shot You Down'. In de vijf andere area's staan o.a. Remy, Technasia, Chuckie, John Tejada, en is er een back 2 back set van de twee beste vrouwelijke Zuid-Afrikaanse trance DJ's: Miss Julz vs. DJ Syren.

Kaarten voor het festival kosten in de voorverkoop ¤ 17,50 en aan de deur ¤ 22,50. Kaarten zijn te koop bij de meer dan 1.000 verkooppunten van Ticketbox, waaronder alle filialen van de Free Record Shop. Ook zijn de kaarten online te bestellen via www.ticketbox.nl. en www.beep.nl

*Route *
De parade vertrekt net als vorig jaar van de Mathenesserlaan, waar alle veertig wagens voor een warming up tussen 11.00 en 12.00 uur staan opgesteld. Om exact twaalf uur gaat de eerste wagen rijden over de Nieuwe Binnenweg om bij het Eendrachtsplein linksaf de Mauritsweg op te gaan. Vervolgens rijdt de stoet langs het Schouwburgplein - waar op dat moment de DJ's van 3FM staan - door de Karel Doormanstraat en over het Weena. Daarna gaat de karavaan via de Coolsingel en de Schiedamsedijk over de Erasmusbrug en rijdt via de Posthumalaan tot aan het eindpunt bij de Brede Hilledijk. Dit is vlakbij het FF3D Festival waar vanaf 16.00 uur het feest in acht area's voor 25.000 partypeople begint. Kijk voor meer informatie over de FFWD Heineken Dance Parade en het FF3D Festival op www.ffwdheinekendanceparade.nl


---

Bijlage I: deelnemers FFWD Heineken Dance Parade 2005

Ace Bookings
Jimmy Woo
Thalia
DJ 4 strings
4fusion
Triple vision/major league
Sound Architecture
Hollywood
South Side Grooves
Prspct
Stereo Beach
Ex Pornstar
Ferry Corsten - powered by Dorito's
Club Pepper
Spincity
Ive Events
Richie Productions
ClubX
Las Vegas Party Crew
Electronation
Dazzle
Dance4life
Intuition Recordings
Snowbombing
MDT DJ Team polen
Australië
EPS Zuid-Afrika
Basic Beats
Club Silly
Hardssounds
Zuidhollandse Popunie
Matika
UDC
Outland
Bed/Nieuwe Revu/BNN
Creme Fresh/Sinners
Serious - powered by DFY
Loveland
Decibel
Michel de Hey


---

Bijlage II: DJ's tijdens de FFWD Heineken Dance Parade

A.J.Crypt (Brazilië)
Abyss
Alex P
ATFC
Billy the Klit
Brad Wittstock (SA)
Cassie 6
Charly S
Chris Rox e.a.
Clubjunkies
CrazyDog
Daan & Rachid
Dame
Dana
Danny Oliviera (Brazilië)
Darkraver
Dax
Deaz D
Deepack
Deniz
Devious
Diego Noriega
Dion
DJ Baggi
DJ Daviraz
DJ Dazzle
DJ Iwan
DJ Kris (P)
DJ Melvin
DJ Miss Smile
DJ Nour Casablanca
DJ Nowenz
DJ Patrick
DJ Richen
DJ Richie
DJ Sander
DJ Xena
DJ 4 Strings
DJ Syren (SA)
Don Diablo
Dr Kucho
Dreazz
Duncan de la Funk
Eric Cross
Erick E
Eva Maria
Ferry Corsten
Flanagan
Formula 51 (SA)
Francesco-S
Gene Farris
Generik
Gino Windster
Groove Addicts
Hallogen
Harsh
Herr Arter
Hitmeister D
Jani
Jaziah
Jeff Bounce
Jip de Luxe
Joachim
Jonas Steur aka. Estuera
Kenny L. (AUS)
Laidback Luke
Leon Bolier
Leroy
Lucien Foort
Marc Mac Roland
Mark van Dale(Holland)
Marnix vs Sebastian Leger
Maron (Holland)
Mars a.k.a. Badboyz
Mason
Mausse
MC Fadoua Mae
Menno de Jong
Michel de Hey
Miss Julz (SA)
Mr Wix
M-Tech
Mynor
Noble
Nuno Dos Santos
Pablo & Nauta
Pamb
Panic
Phonopunk
Randy G Blomstar
Real el Canario
Remy
Rob
Seamus Haji
Sebastian Davidson
Shapeshifter
Steve Hill (AUS)
T.R.E.
Terry Toner
Tiddey (P)
Toxic Noiz (P)
VNG
Wiebthroat
Wouter de Moor
Yoshi (AUS)

Bijlage III: Line up FF3D Festival, zaterdag 13 augustus, 15:30 ­ 23:00 uur, 3e Katendrechtse Hoofd, Rotterdam

_AREA 1: FF3D_
Jochen Miller
Ferry Corsten
Sander Kleinenberg
Marnix
Michel de Hey

_AREA 2: Hardstyle (tent)_
Pavo
Dana
Deepack
Darkraver
Ballistic
DJ Rob

_AREA 3: House (tent)_
Cleon Macknack
Roog
Robert Owens
Marshall Jefferson
Audio Bullys (live)

_AREA 4: Ace Bookings vs. Jimmy Woo_
Cassie 6
Manga vs. LeRoy
D-Rasheed
Mr Wix
Jeremaine S
Hitmeister D
DJ Chuckie
Johnny Kelvin
La Ona
Jethro Angkotta
Tom Trago
Melly Mel
Brian S
Victor Coral

_AREA 5: 4 Strings vs. ESP (Johannesburg)_
4 Strings
Tiddye
Steve Hill
AJ Crypt
Miss Julz vs. DJ Syren
_
AREA 6: Less is more (Sound Architecture)_
Biological (live)
Cupatec & ELP
Minidell & Makcim
Joachim
John Tejada
Joris Voorn (live)

_AREA 7:Club Silly vs. Nighttown_
Phonopunk
Benny Rodrigues
Technasia
Remy

_AREA 8: Prspct vs. Major League_
Lokal & Lenzman
Josje & Silvahfonk
Mynor & Harsh
Thrasher & Dylan (uk)
Dreazz & Pamb - MC Dart