Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 juli (quatorze juillet) 2005

Onderzoek gewapende overval afgerond

Drie personen aangehouden na onderzoek gewapende overval

Oldenzaal

Op 1 november vorige jaar vond een overval plaats op een restaurant aan de Hanzepoort in Oldenzaal. Een onderzoek werd door de politie gestart en naar aanleiding van dit onderzoek zijn gedurende het onderzoek een drietal personen aangehouden. Aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij deze overval zijn Enschedeers van 32, 34 en 35 jr. De 32 jr. zit nog vast en de beide anderen hebben door justitie geschorste bewaring opgelegd gekregen. Het proces-verbaal is afgerond en wordt opgestuurd naar justitie. Voor bijzonderheden met betrekking tot de overval, zie het hieronder cursief afgedrukte persbericht van destijds. (04-135094)

Gewapende overval

Personeel restaurant vastgebonden na gewapende overval

Oldenzaal

Maandagmorgen 1 november werd omstreeks 01.25 uur gebeld dat personeelsleden van een restaurant op de Hanzepoort in Oldenzaal waren overvallen.Ter plaatse bleek dat 6 personeelsleden, 4 vrouwen en twee mannen, na sluitingstijd bezig waren geweest met schoonmaakwerkzaamheden. Een van hen was omstreeks 00.45 uur naar buiten gelopen om een afvalton op te halen. Op dat moment werd ze door een man met een bivakmuts op vastgepakt en werd haar een vuurwapen tegen het hoofd gedrukt. Bij deze man waren nog twee anderen die ook beiden een bivakmuts droegen. Het personeelslid werd naar binnen gedwongen waar zij samen met de andere personeelsleden in een personeelsruimte op de grond moesten gaan liggen en waar ze werden vastgebonden. De drie overvallers gingen op zoek naar geld en gingen na korte tijd met een paar duizend euro weg. Een van de personeelsleden wist na een poosje te bevrijden en 112 te bellen. Bij komst van de politie werden ook de andere personeelsleden uit hun benarde positie bevrijd. Een eerste onderzoek naar de daders leverde nog niets op. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die wellicht in de omgeving van het restaurant, aan het eind van zondagavond rond het sluitingsuur van 12 uur, iets vreemds is opgevallen. Vreemde figuren met een vreemde auto die zich in de omgeving ophielden. Getuigen worden dan ook verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Aanhouding schennispleger

Man fietst naakt rond en wordt aangehouden

Losser

Woensdagavond 13 juli omstreeks 23.55 uur wordt gemeld dat op de Denekamperdijk in Losser een naakte man rondfietst. De man had o.a. over het erf van een horecabedrijf aan de Denekamperdijk gefietst. Getuigen hadden daarop gezien dat hij een eindje verderop zijn kleren weer had aangetrokken. Een signalement werd doorgegeven en de man werd even later ter hoogte van de spoorwegovergang Bentheimerstraat - Lossersedijk in de Lutte aangetroffen. Hij, een 24 jr. inwoner van de Lutte, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor de rest van de nacht werd opgesloten. De getuigen herkenden de man voor de volle 100%. De 24 jr. is in de loop van donderdag de 14e afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-089231)

Fietsster gewond

Twee fietsers komen met elkaar in aanrijding, meisje opgenomen in ziekenhuis

Almelo

Een 17 jr. jongen uit Almelo nam woensdagmiddag 13 juli om ongeveer 17.50 uur een bocht in de GT Rietstraat in Almelo te ruim en kwam op de linkerrijbaan terecht waar hij in aanrijding kwam met een 8 jr. meisje uit Almelo, die daar samen met haar moeder fietste. Het meisje is door de ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waar ze voor in ieder geval een nacht ter observatie is opgenomen. (05-089124)

Man aangehouden na bedreiging en beroving

Man aangehouden die andere man met mes had bedreigd, had verwond en hem had beroofd

Almelo

Woensdagavond 13 juli omstreeks 22.35 uur verscheen een 43 jr. Almeloer aan het politiebureau die vertelde dat hij zojuist aan de Florence Nightingalestraat in Almelo was bedreigd met een mes, hiermee was verwond en was beroofd van zijn geld. Te zien was dat de man diverse kleinere wondjes had in zijn gezicht en zijn overhemd was op een aantal plaatsen kapot door kleinere sneetjes. Onmiddellijk werd het signalement van de dader doorgegeven en even later werd deze gesignaleerd in de omgeving van het NS station in Almelo. Bij het zien van de politiemensen ging deze persoon, naar later bleek een 22 jr. Almeloer, er vandoor. Eerst te voet met een fiets aan zijn hand en later op de fiets. Na een achtervolging en verder onderzoek werd de 22 jr. met behulp van een politiehond aangetroffen in hoge begroeiing op een braakliggend terrein aan de Florence Nightingalestraat. Zijn fiets werd ook in de buurt gevonden, evenals het nog bebloede mes waarmee de bedreigingen waren geuit. Op de vluchtroute werd nog een deel van het gestolen geld teruggevonden wat door de verdachte onderweg was weggegooid. Aan het bureau werd de rest teruggevonden in zijn onderkleding. De 22 jr. is aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van donderdag de 14e is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-089206)

Veelpleger aangehouden

Man aangehouden die opnieuw winkeldiefstal pleegt, wordt bij justitie voorgeleid

Enschede

Woensdagmorgen 13 juli wordt om ongeveer 09.40 uur door personeel van een supermarkt aan het Van Loenshof in Enschede een 28 jr. Enschedeër aangehouden die weer winkeldiefstal had gepleegd. Ook maandag de 11e jl. was geconstateerd dat dezelfde persoon een rugzak met pakken koffie had gevuld en zonder te betalen de winkel had verlaten. Maandag kon hij niet worden aangehouden. Woensdagmorgen werd e.e.a. opnieuw gezien en kon hij aan de politie worden overgedragen. Aan het bureau bleek dat de 28 jr. als veelpleger te boek staat en hij is in verzekering gesteld. Morgen, vrijdag 15 juli, wordt hij bij justitie voorgeleid. (05-088779)

Aanhouding na vernielen auto

Man bekrast auto met schaar en kan worden aangehouden op aanwijzen van getuigen

Enschede

Een 44 jr. man uit Agelo verscheen woensdagavond 13 juli omstreeks 20.20 uur aan het bureau en vertelde dat hij bij zijn auto was gekomen die vernield was. De auto had geparkeerd gestaan op de parkeerplaats aan het Molenplein in Enschede. Omstanders hadden verteld dat de vernieling was gedaan met een schaar. Aan de politiemensen gaven dezelfde omstanders even later door wie verantwoordelijk was geweest voor deze vernieling, een 41 jr. Enschedeër. Deze was even daarvoor aangehouden door andere politiemensen nadat hij een bekeuring had gekregen voor het drinken op de openbare weg. Toen bleek dat de 41 jr. nog 5 dagen gevangenisstraf te goed had, werd hij meegenomen naar het bureau. In eerste instantie is hij nu voor de vernieling aangehouden. Als dit is afgerond zal hij voor het ondergaan van de gevangenisstraf worden opgesloten. (05-089156)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigt medeweggebruikster met hakbijl en kan worden aangehouden

Enschede

Woensdagmiddag 13 juli werd gemeld dat om ongeveer 16.25 uur een 37 jr. Enschedese met een hakbijl door een medeweggebruiker was bedreigd op de Merelstraat in Enschede. Bleek dat de 37 jr. stil had gestaan op de rijbaan en waarschijnlijk volgens de bedreiger niet vlug genoeg aan de kant was gegaan zodat hij verder kon met zijn auto. Ook een andere automobilist moest het met woord en gebaar ontgelden. Toen de bedreiger verder kon, na de 37 jr. mevrouw met de hakbijl te hebben bedreigd, reed hij ook nog bijna een oudere mevrouw die daar had gelopen omver. Merk, kleur en kenteken van de auto werden doorgegeven. Een onderzoek werd ingesteld en de auto werd even later een eindje verderop aangetroffen. In de auto zaten twee personen, waaronder de hiervoor bedoelde bedreiger. Hij, een 28 jr. Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en voor verder onderzoek is opgesloten. De 37 jr. mevrouw heeft ondertussen aangifte gedaan van de bedreiging. (05-089114)

Aangehouden na drugshandel

Drie personen aangehouden die op heterdaad worden betrapt bij de handel in harddrugs

Enschede

Een politieman in burger constateert woensdagmiddag 13 juli omstreeks 16.15 uur dat er op het Stationsplein in Enschede door een aantal personen vermoedelijk wordt gehandeld in drugs.Het gaat hierbij om twee mannen en een meisje. Na de zaak even te hebben gadegeslagen wil hij een van de mannen aanhouden die erbij het zien van het legitimatiebewijs vandoor gaat. Een onderzoek wordt ingesteld en de man kan wat later, o.a. met behulp van een politiehond in struikgewas achter een pand aan de Minkgaarde in Enschede, worden aangehouden. Diverse spullen, waaronder twee mobiele telefoons, waren door hem onderweg weggegooid en teruggevonden. De man, een 39 jr. Enschedeër is overgebracht naar het bureau. Ook de andere twee, een 20 jr. Enschedees meisje en een 38 jr. Enschedeër, konden worden aangehouden en worden overgebracht naar het bureau. Bij de 20 jr. werden twee bolletjes harddrugs aangetroffen die zij van de 39 jr. had ontvangen. Zij is in de loop van de avond na verhoor weer heengezonden. De beide mannen zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek in verband met de opiumwet opgesloten. (05-089100)

Drugsdealer aangehouden

Drugsdealer bij toeval aangehouden nadat hij door gebruiker werd achtervolgd

Enschede

Een politieman in burger stond woensdagavond 13 juli voor een pand aan de Gronausestraat in Glanerbrug. Omstreeks 21.00 uur zag hij dat er vanuit de richting van de Abel Tasmanstraat twee mannen aan kwamen rennen waarvan de voorste duidelijk door de andere werd achtervolgt. Vlak bij de politieman viel de voorste man. De achtervolger, een naar later bleek 29 jr. Enschedeër, vertelde de politieman dat de man die was gevallen een drugsdealer was en dat hij problemen met hem had gekregen over het niet goed afhandelen van het kopen van drugs. Hij vroeg de politieman, die dus niet als zodanig herkenbaar was, of hij de politie kon bellen omdat de 29 jr. de man die nog op de grond lag wilde aangeven. De politieman zei toen dat dat dan goed uitkwam en toonde zijn legitimatiebewijs. Andere politiemensen werden per telefoon gewaarschuwd en deze namen de dealer, een 32 jr. Enschedeër mee naar het bureau. Bleek dat de 29 jr. twee bolletjes cocaïne van de 32 jr. had gekocht en daarvoor zijn telefoon in onderpand had gegeven. Hij had echter maar een bolletje gekregen waarna de problemen waren ontstaan. De 32 jr. is aan het bureau opgesloten en in de loop van donderdag de 14e in verzekering gesteld. In zijn auto die in de buurt stond, en later ook in zijn woning, werden naast een hoeveelheid geld ook diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van de handel in drugs afkomstig zijn. Het onderzoek wordt voortgezet. (05-089184)

Aanhouding na diefstal

Man pleegt diefstallen tijdens zijn werk als beveiligingsmedewerker

Enschede

Door een bedrijf aan de Brouwerijstraat in Enschede werd eind juni aangifte gedaan van diefstal van computerapparatuur uit het bedrijf. Een onderzoek werd gestart en duidelijk werd dat een 34 jr. Enschedeër vermoedelijk verantwoordelijk was geweest voor een drietal diefstallen. Met toestemming van de officier van justitie werd de 34 jr. maandag 11 juli jl. aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bekende de diefstallen die hij had gepleegd op het moment dat hij als beveiligingsmedewerker het pand aan de Brouwerijstraat controleerde. Proces-verbaal tegen de 34 jr. wordt opgemaakt. Zijn werkgever heeft ondertussen een ontslagprocedure ingang gezet. (05-082004)

Man bekent meerdere zaken

Man meldt zich aan bureau om schoon schip te maken

Haaksbergen

Dinsdag 12 juli jl. kwam een 24 jr. man zonder vaste woon- dan wel verblijfplaats aan het bureau in Haaksbergen. Hij vertelde de politiemensen dat hij schoon schip wilde maken en een aantal zaken die hij had gepleegd wilde bekennen. Het bleek de politiemensen toen dat het om dezelfde persoon ging die op 10 juli aangehouden was geweest voor het eten zonder te betalen, oplichting, bij een restaurant aan de Alsteedseweg in Haaksbergen. ( zie hiervoor het hieronder cursief afgedrukte persbericht van maandag de 11e jl.). De 24 jr. werd opnieuw aangehouden en direct al bleek dat de bromfiets die in zijn bezit was ook van diefstal afkomstig was. Deze bleek begin juli in Enschede te zijn gestolen aan de Wethouder Beversstraat, een 48 jr. Enschedeër had hiervan aangifte gedaan. De 24 jr. werd in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Hij bekende daarna een vijftal zaken, allen in Haaksbergen gepleegd in de eerste twee weken van juli van dit jaar. Hij bekende verantwoordelijk te zijn geweest voor vernielingen en diefstallen bij drie bedrijven aan de Industriestraat, bij een sportclub aan de Kolenbranderweg en bij een sportvereniging aan de Scholtenhagenweg. De diefstallen bestonden meestal uit het wegnemen van lege kratten met flessen en het wegnemen van etenswaren. De vernielingen bestonden uit het kapot knippen van afrasteringen en het vernielen van ruitjes. De 24 jr. wordt morgen, vrijdag de 15e juli, bij justitie voorgeleid. (05-085147)

Eten maar niet afrekenen

Man eet zijn buik vol en probeert zonder te betalen de horecagelegenheid te verlaten; politie houdt hem aan

Haaksbergen

Zondag 10 juli kwam omstreeks 18.15 uur een melding binnen vanuit een horecagelegenheid aan de Alsteedseweg in Haaksbergen. Een man had in de zaak gegeten en gedronken en probeerde er daarna zonder te betalen vandoor te gaan. De man probeerde een hek open te knippen en er zo stiekem vandoor te gaan. Personeel sprak hem hierop aan, waarna bleek dat de man ook niet genoeg geld had om de rekening te betalen. Politieagenten hielden de verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, vervolgens aan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Namens de horecagelegenheid werd aangifte van oplichting gedaan. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-087252)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --