Ingezonden persbericht


Internet Security Systems ontdekt kritieke beveiligingslekken in VOIP-infrastructuur

Bescherming voor klanten Internet Security Systems beschikbaar

Capelle a/d IJssel, 14 juli 2005 - Internet Security Systems (ISS) heeft beveiligingslekken ontdekt in Voice-over-IP-technologie van Cisco. Voice-over-IP (VOIP) is sterk in opkomst als technologie waarmee gebruikers eenvoudig goedkoper kunnen bellen via internet. ISS heeft voor klanten bescherming tegen misbruik van deze lekken beschikbaar gesteld.

Ondanks het gebruiksgemak is de achterliggende technologie van VOIP een complex geheel van protocollen, applicaties en appliances waarbij zorgvuldige beveiliging van belang is. Volgens ISS zal het belang van beveiliging van VOIP verder toenemen naarmate de technologie populairder wordt.

"Steeds meer bedrijven die telecomkosten willen besparen en communicatie-infrastructuren willen stroomlijnen, gebruiken Voice-over-IP. Werknemers krijgen de beschikking over geavanceerde mogelijkheden en administratieve processen worden erdoor vereenvoudigd", aldus Chris Rouland, Chief Technology Officer van Internet Security Systems. "Voice-over-IP maakt echter, in tegenstelling tot traditionele telefoonlijnen, gebruik van uiteenlopende netwerken en het publieke internet. De technologie staat daarom bloot aan dezelfde internetbedreigingen als bijvoorbeeld e-mail, databases en servers."

Meer informatie van ISS over deze lekken is te vinden op: http://xforce.iss.net/xforce/alerts/id/200

ISS biedt klanten bescherming tegen deze lekken. ISS adviseert organisaties die geen klant zijn meer informatie te bekijken op: http://www.cisco.com/warp/public/707/cisco-sa-20050712-ccm.shtml

Voor het rapport dat ISS onlangs publiceerde over de beveiliging van Voice-over-IP: http://xforce.iss.net/xforce/threat_insight_quarterly/index.php

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.

Ingezonden persbericht