Ingezonden persbericht


Intermec biedt Vierdaagse deelnemers de helpende hand

Wandelaars en organisatie zeker van correcte gegevens

Nijmegen, 14 juli 2005 - Intermec Technologies gaat voor de negende achtereenvolgende keer de Vierdaagse ondersteunen met de automatische registratie van de wandelaars. Net als voorgaande jaren krijgen de deelnemers een loperspasje ter grootte van een creditcard en voorzien van een barcode mee. Dit jaar wordt niet alleen bij de finish gescand, maar voor het eerst zal ook bij de start van dit systeem gebruik gemaakt worden. Een correcte registratie betekent dat men in de race blijft voor het felbegeerde kruisje of een diploma. De software voor de juiste verwerking van de gegevens wordt geleverd door Fastrace, dochteronderneming van Intermec Premier Partner Zetes.

Automatisering van gegevens is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vooral in magazijnen en winkels wordt gebruik gemaakt van automatische identificatie. Ook bij de Vierdaagse is het gebruik ervan één van de kritieke punten voor het welslagen van het evenement. De lopers merken er zelf overigens weinig van. Het enige dat zij hoeven te doen is een pasje bij zich dragen. Voor de organisatie betekent dit echter directe beschikbaarheid van de juiste informatie over het aantal deelnemers. Al een kwartier na de afsluiting van de Vierdaagse is het exacte aantal uitvallers en dus ook de succesvolle deelnemers bekend.

Guido Vangenechten, Intermec Country Manager & Sales Director Benelux licht toe, "Als specialist op het gebied van systemen voor automatische identificatie én met ons Benelux hoofdkantoor in Nijmegen, kunnen we natuurlijk niet ontbreken op de Vierdaagse. Een evenement als deze kan niet zonder een juiste registratie van de lopers. Het succes van de organisatie, maar ook die van de deelnemers valt of staat hiermee. Wij als Nijmeegs Intermec werken uiteraard graag mee aan het welslagen van deze unieke happening. Met de medewerking van Fastrace is ook voor ons succes verzekerd."

Iedere deelnemer wordt gescand om er zeker van te zijn dat ze nog deelnemen aan de Vierdaagse. Voor groepen, zoals de militairen, werkt het systeem precies andersom. Gezien het hoge percentage dat hiervan de Vierdaagse volbrengt, worden alleen de uitvallers gescand.