Gemeente Noordwijk

Nieuw promotiepaviljoen is een aanwinst voor noordwijk

Op de hoek van het Palaceplein en de Parallelboulevard, waar straks het nieuwe Esplanade-complex gebouwd gaat worden, is in afwachting van de start van de bouw een promotiepaviljoen geplaatst. Het paviljoen is geplaatst in opdracht van R. van de Putte, de eigenaar van dit perceel.

In dit paviljoen wil Van de Putte de maquette tentoonstellen die hij van het Esplanade-complex heeft laten maken. Ook biedt hij de gemeente aan om het paviljoen te gebruiken als informatiecentrum voor de plannen die op dit moment uitgewerkt worden in het kader van de Badplaatsontwikkeling. Zodra de bouwvergunning voor Esplanade is ontvangen (verwacht wordt in oktober as.) zal het paviljoen plaatsmaken voor de nieuwbouw die, zo garandeert de heer van de Putte, per omgaande zal worden gerealiseerd.

Dit initiatief van de heer Van de Putte staat niet op zichzelf, maar vormt onderdeel van een aantal afspraken die met wethouder Barnhoorn zijn gemaakt om iets te doen aan de negatieve ontwikkeling op en rond een aantal van de bezittingen van de heer van de Putte in het toeristisch kerngebied.

In afwachting van de realisatie van nieuwe ontwikkelingen zullen een aantal locaties worden opgeknapt, zo mogelijk nog in het zomerseizoen van 2005, namelijk:

* de Zeereep / Bosweg. Voor een aantal leegstaande en verpauperde panden is een sloopvergunning aangevraagd om daarmee deze percelen de uitstraling te geven van een verzorgd en natuurlijk Duinlandschap. Dit in afwachting van de herontwikkeling van dit gebied.

* Een dichtgespijkerd pand aan de Bosweg is op verzoek van de gemeente weer in goede staat teruggebracht en inmiddels weer bewoond.

* Het duingebied vanaf het Vuurtorenplein tot aan de eerste bewoonde huizen aan de Zeereep zal direct na de sloop door Van de Putte worden voorzien van een fraaie erfafscheiding om overlast in - en ongewenst gebruik van dit gebied te voorkomen
* De leegstaande en dichtgetimmerde winkelunits op het Vuurtorenplein zijn door de heerVan de Putte tijdelijk in gebruik gegeven aan een Noordwijks kunstenaarscollectief die hier gratis hun ateliers mogen inrichten en tevens hun eigen producties te koop mogen aanbieden.

* De gemeente heeft 35.000 Euro uitgetrokken om de inrichting / uitstraling van het plein voor de komende 2 a 3 jaar (in afwachting van een nieuwe inrichting) nieuwe impulsen te geven.
* Van de Putte heeft plannen in voorbereiding om het Vuurtorenrestaurant tijdelijk in gebruik te geven. In ieder geval is toegezegd dat de gevels worden aangepakt, zodat de uitstraling van het geheel niet meer aanstootgevend zal zijn.
* Voor het nieuwe onderkomen van de Noordwijkse Reddings Brigade in de Schoolstraat is medewerking toegezegd door de gemeente. Hiermee kan Van de Putte een toezegging aan de NRB inlossen, zodra de vergunningen procedure positief is afgesloten.
* De gemeente heeft medewerking toegezegd aan de realisatie van het Esplanade complex. Als alles meezit kan de bouwvergunning in oktober worden verleend.

* Van de Putte heeft laten weten dat hij veel vertrouwen heeft in de aanpak van de gemeente in het kader van de kustverdediging, en de planvorming op en rond het Vuurtorenplein en het Palaceplein, die in samenwerking met de supervisor, de architect Soeters, en anderen, nu steeds meer vorm en inhoud krijgt. De gemeente en Van de Putte zullen na het zomerreces met elkaar in gesprek gaan om na te gaan of nu de condities aanwezig zijn om tot een intentieovereenkomst voor nieuwe ontwikkelingen te komen.

Met de plaatsing van het promotiepaviljoen wordt het straatbeeld van het Palaceplein / Paralel Boulevard en Jan Kroonsplein positief beïnvloed.

Wethouder Barnhoorn is blij met deze ontwikkeling, maar zegt er bij wel erg verrast te zijn met het tempo -, de aanpak -, en de inhoud van dit initiatief. Hij is nog niet in de gelegenheid geweest dit plan te toetsen aan het bestemmingsplan en de lokale verordeningen, maar als het niet strijdig is vindt hij dit een goede "tijdelijke invulling" zijn van deze prominente locatie waar vele Noordwijkers zich al jarenlang aan ergeren. Mocht het wel strijdig zijn, zo garandeert de heer Van de Putte, zal de afscherming van de locatie onmiddellijk weer in de oude staat worden teruggebracht.

De feestelijke ingebruikname van het Promotiepaviljoen zal plaatsvinden zodra alle noodzakelijke vergunningen zijn verleend.


---

Noordwijk, 12 juli 2005

Middelen/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 14-07-2005