Provincie Limburg

Officiële openstelling provinciale weg N293-Zuid De N293-Zuid, de eerste Provinciale weg van het pakket Via Limburg (RW

73-Zuid, RW 74, N280-Oost en N293 Oosttangent Roermond), is op donderdag 14 juli officieel geopend. Deze nieuwe weg verbindt het industrieterrein Heide-Roerstreek langs de Keulsebaan (N570) met de Heinsbergerweg (N293) te Melick. De N293-Zuid vult hiermee een ontbrekende schakel in het provinciale wegennetwerk op.

Onder begeleiding van harmonie Concordia uit Melick geven Gouverneur Frissen, gedeputeerde Vestjens, burgemeester Van Beers en wethouder Kemp van de gemeente Roermond, burgemeester Offermanns en wethouder Neijnens van de gemeente Roerdalen en de heer Post, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat op het fietsviaduct letterlijk het startsein.
Op dat moment rijdt vanaf industrieterrein Heide Roerstreek, onder begeleiding van politie, een colonne vrachtwagens afkomstig van bedrijven uit dit gebied, de nieuwe N293-Zuid op, onder het fietsviaduct door.

De N293-Zuid betreft de aanleg van 1,9 km regionale wegverbinding en heeft één rijbaan met twee rijstroken. Er worden twee fietsviaducten gerealiseerd (aansluiting Heinsbergerweg en Ratommerweg). Op suggestie van de gemeente Roermond en Roerdalen zijn de namen Kitskensbergen de Zwarte berg toegekend aan deze viaducten. De richtsnelheid is 80 km per uur. Met de aanleg van de nieuwe weg is begin van dit jaar begonnen en conform planning in juli gereed gekomen. Het werk is destijds gegund aan aannemersbedrijf Janssen de Jong Infra B.V. uit Horst aan de Maas voor 3,1 miljoen euro.

width=580

14-7-2005 12:17