Gemeente Beverwijk


Beverwijk en Heemskerk werken samen aan wonen

Op dinsdag 12 juli 2005 hebben de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk een gezamenlijke concept-woonvisie vastgesteld. Met de Woonvisie Beverwijk - Heemskerk 2010 'Samen Werken aan Wonen' willen de gemeenten hun onderlinge samenwerking op het gebied van het wonen voor de komende jaren versterken. Beide gemeenteraden nemen hierover in september een besluit.

Uit woningmarktanalyses blijkt dat Beverwijk en Heemskerk een hechte woningmarktrelatie onderhouden. Het overgrote deel van de verhuisbewegingen vindt binnen dit gebied plaats. In de afgelopen jaren is op deelterreinen ook al nauw samengewerkt: zo wordt de Broekpolder samen ontwikkeld en zijn voor de herstructurering van naoorlogse wijken gezamenlijke uitgangspunten geformuleerd. Bij de woonruimteverdeling wordt dezelfde systematiek - het optiemodel - gehanteerd.

Hoe moet de woningvoorraad eruit zien om te voldoen aan de (toekomstige) wensen van de Beverwijkse en Heemskerkse bevolking? Aan welke minimale kwaliteitseisen moet de woningvoorraad maar ook de woonomgeving voldoen? Wat verwachten de gemeenten van de woningcorporaties en andere marktpartijen? In deze visie staan de gezamenlijke doelstellingen van beide gemeenten.

De belangrijkste doelstelling is dat door de samenwerking met alle partijen op de woningmarkt een kwalitatief en kwantitatief voldoende woningaanbod komt met aantrekkelijke woonmilieus in het gebied Beverwijk en Heemskerk voor alle ingezetenen. Keuzevrijheid en bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren op de woningmarkt staan hierbij centraal.

De woonvisie ligt vanaf woensdag 13 juli 2005 zes weken ter inzage voor het publiek op Stadskantoor van Beverwijk, President Kennedyplein 1 in Beverwijk en op het Raadhuis van Heemskerk, Bachstraat 6 in Heemskerk.