Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Alphons Laudyschool helpt stadsdeel ZuiderAmstel

Leerlingen van de Alphons Laudyschool in stadsdeel ZuiderAmstel gaan vanaf maandag 11 juli een belangrijke rol spelen in het schoonhouden van Winkelcentrum Rooswijck aan de Buitenveldertselaan. Zij zullen voortaan wekelijks vegen, zwerfvuil verwijderen en de plantenbakken verzorgen. De Alphons Laudyschool geeft voortgezet onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen met verstandelijke beperkingen, maar met mogelijkheden.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de school, het stadsdeel en de winkeliersvereniging Rooswijck. De school zorgt voor de `arbeidskrachten' en de begeleiding, het stadsdeel voor de materialen en van de winkeliersvereniging krijgen de leerlingen met Kerstmis en aan het einde van het schooljaar een presentje. Het afgelopen jaar hebben de leerlingen al proefgedraaid door eens in de twee weken het winkelcentrum een schoonmaakbeurt te geven.

Op maandag 11 juli om 9.30 uur beginnen de leerlingen officieel met hun werkzaamheden op Rooswijck. Om 10.30 uur wordt er een contract ondertekend door stadsdeelvoorzitter Erik Koldenhof, directeur Francesca Knol en coördinator Marja Tiebout van de Alphons Laudyschool en Ruud Noach van de winkeliersvereniging. Na de ondertekening is er koffie en koek voor alle deelnemers.