Ingezonden persbericht


Persbericht

Airbus kiest France Telecom Group, met dochter Equant, en Cisco Systems voor de implementatie van een omvangrijk IP-gebaseerd communicatiesysteem

France Telecom Group en Cisco Systems zorgen gezamenlijk voor de uitvoering van een contract dat 40.000 telefonieaansluitingen beslaat

Amsterdam, 12 juli 2005 - Airbus heeft France Telecom Group, met volledige dochter Equant, en Cisco Systems geselecteerd om gedurende een contractperiode van vijf jaar een omvangrijke IP-telefonieoplossing te implementeren. France Telecom Group is hierbij verantwoordelijk voor het leveren van de volledige IP-oplossing op de Airbus vestigingen in Frankrijk en Groot-Brittanië. Cisco Systems, reeds lange tijd leverancier van Local Area Networks voor Airbus, levert het IP-gebaseerd telefoniesysteem.

De overeenkomst omvat de migratie van de huidige 'private branche exchanges'(PBX) naar een volledig IP-gebaseerd telefoniesysteem voor 30.000 aansluitingen op beide vestigingen in Toulouse, Frankrijk en 10.000 aansluitingen op de vestigingen in Filton en Broughton in Groot-Brittanie.

Cisco levert 40.000 IP-telefoons en Cisco CallManager software voor alle Airbus-vestigingen. De integratiediensten, inclusief het onderhoud, door lokale teams die een efficiënte en complete migratie door de 40.000 gebruikers naar het nieuwe systeem zullen begeleiden, worden in Frankrijk door France Telecom en in Groot Brittanië door Equant verzorgd.

Het volledige Engelstalige persbericht is beschikbaar via de Cisco Newsroom.


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl
http://www.cisco.nl