Gemeente Roermond

Roermond start proef gratis fiets parkeren!

Met ingang van vrijdag 1 april tot 1 oktober 2005 kunnen bezoekers van Roermond die met de fiets naar de (binnen)stad komen, gratis hun fiets stallen. Het is de bedoeling van de gemeente Roermond dat meer mensen gebruik maken van de bewaakte fietsenstalling onder het Kloosterwandplein en dat overlast van gestalde fietsen op ander plaatsen vermindert.

Het gaat hierbij om een proef van een half jaar. Aanleiding zijn de vele wildgeparkeerde fietsen in de binnenstad van Roermond. Deze zijn een doorn in het oog van het gemeentebestuur, bewoners en ondernemers van de binnenstad en publiek. Ook het aantal diefstallen van fietsen is de laatste jaren toegenomen. De afdeling Stadstoezicht gaat strenger handhaven op foutief gestalde fietsen die overlast veroorzaken.

Knipkaarten van deze stalling behouden hun geldigheid. Mocht het gratis stallen na de proef niet worden voortgezet, kunnen deze weer worden gebruikt. Indien het gratis stallen wél een vervolg krijgt zal na afloop van de proefperiode restitutie plaatsvinden. Hierover volgt te zijner tijd meer informatie. Publicatiedatum: 30.03.2005 Bijgewerkt: 14.07.2005