Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Overbetuwe, personen aangehouden na drie mishandelingen
Publicatiedatum: 14-07-2005

Een 48-jarige man uit de gemeente Overbetuwe is woensdagavond aangehouden, omdat hij een 17-jarige jongen uit Overbetuwe zou hebben geslagen. Het conflict zou zich omstreeks negen uur hebben afgespeeld. De 14-jarige zoon van de verdachte zou kwetsende opmerkingen naar het slachtoffer hebben gemaakt waardoor er een conflict ontstond. Hierbij zou de 14-jarige jongen de 18-jarige jongen hebben geslagen. De 18-jarige zou hierop verhaal hebben willen halen bij de vader van de jongen. Deze 48-jarige man zou echter kwaad zijn geworden op het slachtoffer en hem eveneens hebben geslagen. Hierop waarschuwde het slachtoffer de politie. Agenten konden de man in zijn woning aanhouden.
In diezelfde gemeente kon de politie omstreeks half twaalf in de avond een 20-jarige man uit de gemeente Overbetuwe aanhouden op verdenking van mishandeling. Die avond zou hij een conflict hebben gehad in een eetgelegenheid met een 30-jarige man, die ook woonachtig is in de Overbetuwe. Toen de 30-jarige man vertrok, zou de verdachte hem achterna zijn gegaan en hem vervolgens hebben geslagen. Getuigen hebben hierop de politie gewaarschuwd. Met behulp van deze getuigen kon de 20-jarige man worden aangehouden. Het slachtoffer hield aan de mishandeling verwondingen over aan zijn gezicht en pijn in het hoofd. Hij heeft zich vooralsnog niet onder dokterbehandeling gesteld. In verband met het onderzoek zit de man op dit moment nog steeds vast. Een 34-jarige man uit Overbetuwe werd omstreeks half tien aangehouden, nadat hij twee buren zou hebben mishandeld. Voor zijn woning zou hij een 21-jarig buurmeisje zijn tegengekomen, bij wie hij zou hebben geklaagd over geluidsoverlast. De 21-jarige vrouw reageerde op een voor de verdachte niet acceptabele wijze, waarop de man kwaad werd. Hierop zou hij de vrouw meerdere keren hebben geschopt, waardoor zij ten val kwam. Terwijl zij op de grond lag zou de man haar nog een aantal keren hebben geschopt. De vader van de vrouw - een 52-jarige man - kwam hierop verhaal halen bij zijn buurman, waarna hij ook werd geschopt en ten val kwam. Hierop is de politie gewaarschuwd. Vader en dochter hebben beide verschillende verwondingen opgelopen over het hele lichaam. De 21-jarige vrouw is onder doktersbehandeling gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Valburg, Arnhemse belandt met auto in sloot

Publicatiedatum: 14-07-2005

Een 64-jarige inwoonster van Arnhem is woensdagmiddag met haar auto in de sloot beland nadat ze betonnen paaltjes en een verkeersbord uit de grond gereden had. Door nog onbekende reden heeft de Arnhemse op de Tielsestraat in Valburg de macht over het stuur verloren en is ze van de weg geraakt. Haar voertuig draaide 180 graden, raakte betonnen paaltjes en een verkeersbord, waarna ze uiteindelijk tot stilstand kwam in de sloot naast de weg. De vrouw klaagde na het ongeval over pijn in haar nek. Na onderzoek door ambulancepersoneel is ze naar huis gegaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, man overnacht in hotels zonder te betalen
Publicatiedatum: 14-07-2005

Elst, man overnacht in hotels zonder te betalen Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend in Elst aangehouden voor flessentrekkerij. Omstreeks tien kreeg de politie een melding van een medewerkster van een hotel in Elst. De 40-jarige man zou zijn overnachting in het hotel en zijn genuttigde etenswaren niet kunnen betalen. Ter plaatse gekomen agenten hebben de man hierop aangehouden voor flessentrekkerij. Op het politiebureau bekende de man de flessentrekkerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, Zevenaarder (18) aangehouden

Publicatiedatum: 14-07-2005

Een 18-jarige jongen uit Zevenaar is woensdagavond aangehouden, omdat hij een 15-jarige plaatsgenoot zou hebben bedreigd en mishandeld. Tevens zou hij de fiets van het slachtoffer hebben vernield. Omstreeks half acht kreeg de politie een melding dat er een conflict - eerder die dag ontstaan bij een recreatieplaats in Didam - in Zevenaar uit de hand zou zijn gelopen. Het conflict zou zijn ontstaan, omdat de vriendin van de verdachte - een 16-jarige Zevenaarse - zich beledigt voelde door opmerkingen van het slachtoffer. Terwijl het slachtoffer op zijn fiets met een vriend naar huis reed, kwam op de Hazelaar de verdachte op een scooter langzij. Hij zou toen het slachtoffer van diens fiets hebben gewerkt (hij zou tegen de fiets hebben geschopt). Even later kwamen de verdachte en het slachtoffer elkaar opnieuw tegen nabij de Platanenlaan in Zevenaar. Hier gaat de ruzie verder. De verdachte zou hier de fiets van het slachtoffer hebben vernield en deze tevens tegen hem hebben aangegooid. Hier hield het slachtoffer geen letsel aan over. Tevens zou hij verschillende bedreigingen hebben geuit tegenover het slachtoffer. Agenten konden de verdachte later in zijn woning aanhouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort/Duiven, man verdacht van winkeldiefstal
Publicatiedatum: 14-07-2005

Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag aangehouden, omdat hij kledingstukken zou hebben gestolen in Duiven en in Westervoort.
Omstreeks twee uur kreeg de politie een melding dat er een man in een winkel aan het Dorpsplein in Westervoort was betrapt op het stelen van kleding. Omstanders konden de man in eerste instantie aanhouden, maar hij wist zich toch te bevrijden en er vandoor te gaan. De fiets waarop hij reed liet hij achter. Terwijl ter plaatse gekomen agenten met getuigen stonden te praten, zagen enkele omstanders de man lopen, waarna hij alsnog kon worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man die dag ook kledingstukken had ontvreemd uit een winkel in Duiven. Agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij de diefstal bekende. In verband met het onderzoek is hij in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden