Gemeente Hoorn


40 en 50 jaar op de zaterdagmarkt

Persbericht d.d.: 15 juli 2005

Jan en Trudy Tol staan 50 jaar in Hoorn op de markt! En collega Charl Branger 40 jaar! Zij behoren tot de kern van zeer trouwe kooplieden die in weer en wind iedere zaterdag bijdragen aan de levendigheid van de markt in de Hoornse binnenstad.
Op zaterdag 16 juli gaat wethouder mevrouw C. van Weel de jubilarissen namens het gemeentebestuur feliciteren. Uiteraard gebeurt dat op hun standplaatsen op de Gedempte Turfhaven.

Jan en Trudy Tol
Jan Tol heeft samen met zijn zus Trudy een sokkenkraam op de Ged.empte Turfhaven, tegenover drogisterij Conijn. Jan kwam in 1955 op de markt om als vervanger van zijn zieke vader. In 1960 overleed vader Tol en verviel het recht op de standplaats aan moeder Tol. In 1967 is de standplaatsvergunning op naam van Jan Tol gezet.

Charl Branger
De heer Branger begon 40 jaar geleden ook als opvolger van zijn vader op de Hoornse zaterdagmarkt, maar dan met de verkoop van huishoudelijk textiel. Hij heeft nu al geruime tijd een vaste stek op de Gedempte Turfhaven, tegenover snackbar Febo, waar hij zijn dekbedovertrekken en handdoeken aan de man brengt. Ook op de jaarmarkten is hij altijd met zijn handel aanwezig. Hij is nu aan het afbouwen en heeft in dat verband al een aantal markten op andere dagen opgegeven. Vooralsnog blijft hij de zaterdagmarkt en de jaarmarkten in Hoorn trouw.
---