Ingezonden persbericht

Akkoord voor sociaal plan joint venture pcm / wegener

AMSTERDAM, 20050714 -- Zonder één stem tegen, is het principe akkoord voor het sociaal plan voor de joint venture van PCM/Wegener goedgekeurd door de leden. Het is het eerste grote sociale plan dat FNV KIEM afsluit na de wetswijzigingen in het VUT en Prepensioen. Toch heeft de bond kunnen bedingen dat men, ondanks dit nieuwe regeringsbeleid, vervroegd uit dienst kan treden. FNV KIEM is blij met het behaalde akkoord en spreekt van een goed resultaat.


De bedoeling is dat het Sociaal Plan het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum beperkt.
Zo blijft de ouderenregeling gehandhaafd. Dit houdt in dat werknemers die voor 1948 geboren zijn, de mogelijkheid krijgen vrijwillig uit dienst te treden met behoud van salaris en pensioen. Werknemers die geboren zijn in 1948 en 1949 kunnen kiezen voor halvering van hun werkzaamheden met behoud van 75% loon en 100% pensioenopbouw. Indien zij boventallig worden verklaard geldt ook voor hen de ouderenregeling.

FNV KIEM heeft daarnaast zeer goede vertrekregelingen en zoektermijnen bedongen. Voor de laatste regeling krijgt men minimaal 5 maanden de tijd een nieuwe baan te vinden met behoud van salaris. Dit kan zelfs oplopen tot 2 jaar. Daarnaast ziet FNV KIEM in dit sociaal plan een voorbeeld voor andere plannen zoals de Telegraaf en de NDC .

"FNV KIEM is zeer blij met het behaalde resultaat en de positieve stemming van de leden." zegt sectorverantwoordelijke en onderhandelaar Cees Peijster. "Wij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat door dit sociale plan het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum wordt beperkt. De principe overeenkomst met PCM / Wegener is een voorbeeld voor de toekomstige plannen."




Ingezonden persbericht