Landstede


Landstede noemt plein naar vertrekkende docent

Bij de vestiging van de opleiding Sport en Bewegen aan de Zerboltstraat wordt vanmiddag om half 6 het naambord van het Gregorowitschplein onthuld. Het plein wordt door Landstede genoemd naar Hans Gregorowitsch, de docent die meer dan 25 jaar studenten de fijne kneepjes van de recreatiesport heeft onderwezen.

Na jaren gewerkt te hebben voor de Stichting Spel en Sport, begon Hans Gregorowitsch zijn onderwijsloopbaan eind jaren 70 aan de opleiding Kultureel Werk van de Sprankel in Zwolle. Begin jaren 80 ontwikkelde hij samen met collega Bert Boetes een recreatiesportvariant voor agogische opleidingen.

Jarenlang zijn studenten opgeleid voor recreatiewerk op campings en bungalowparken, als begeleider voor actieve vakanties, als sportbuurtwerker of als recreatiesportleider in de gezondheidszorg en zorg voor gehandicapten.

Studenten hebben onlangs bij een reünie herinneringen opgehaald aan de vele bijzondere activiteiten die ervoor zorgden dat studenten uit heel Nederland de opleidingen bezochten.

De kano-tweedaagse, de minisurvival, de spelweken, de kaartoriëntatie, het dansfestijn en het vliegerfestival waren thema activiteiten gebaseerd op leren door te doen.

Kenmerkend van het door Gregorowitsch verzorgde onderwijs is het praktische karakter en het leren van ervaringen. De laatste paar jaren heeft hij zijn expertise doorgegeven aan een aantal jonge docenten.

Zij gaan ervoor zorgen dat de kennis en ervaring op het gebied van de recreatiesport binnen Landstede op een hoog niveau blijven. Door het plein naar Hans Gregorowitsch te noemen, wil de opleiding kenbaar maken hoezeer zij de inbreng van deze bijzondere docent heeft gewaardeerd.