Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 juli 2005


Apeldoorn - Onenigheid na kop-staartbotsing


Een 20-jarige automobilist uit Amsterdam zag te laat de stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 31-jarige Apeldoorner en een botsing was het gevolg. Het ongeval gebeurde op woensdag (13-07) rond 16.50 uur op de Jachtlaan nabij de kruising met de Loolaan.
Na de botsing ontstond er wat onenigheid tussen beide bestuurders die gesust werd door vier passerende militairen die vervolgens adviseerden de politie te waarschuwen voor verdere afhandeling. Hetgeen gebeurde. De auto's raakten licht beschadigd.


Uddel - Shovel te hoog voor viaduct

Een 21-jarige inwoner van Kootwijkerbroek wilde op woensdag (13-07) rond 15.25 uur
met zijn shovel onder een viaduct door. Bij nadering ontdekte hij, dat zijn voertuig te hoog was dus wilde hij snel de kraan van de shovel laten zakken. Helaas zat de kraan nog vergrendeld en werd er een steunbalk van het viaduct geraakt en zwaar beschadigd. De bestuurder liep bij het ongeval enkele schaaf- en snijwonden op.


Beekbergen - Kop-staartbotsing

Een 20-jarige automobilist uit Deventer zag te laat dat een 36-jarige automobilist uit Eerbeek voor hem afremde en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op woensdag
(13-07) rond 17.00 uur op de Voorste Kerkweg. De Deventenaar raakte licht gewond aan zijn voorhoofd en zijn auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Verkeersongeval

Op woensdag (13-07) vond er rond 19.05 uur een verkeersongeval plaats. Een 18-jarige
Apeldoornse automobiliste sloeg vanaf de Laan van de Mensenrechten linksaf de Kayersdijk op. Op dat moment naderde uit tegenoverstelde richting een 24-jarige automobiliste uit Duitsland waardoor er op de t-splisting een aanrijding ontstond. Een 21-jarige passagier van de Duitse automobiliste klaagde over een pijnlijke knie. Beide auto's moesten worden
weggesleept. Het verkeer op de t-splitsing wordt geregeld door verkeerslichten en de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.


Apeldoorn - Rijbewijs ingenomen

Een 40-jarige Apeldoornse automobiliste bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op donderdag (14-07) rond 01.50 uur op de Platinastraat.
Omdat er meerdere indicaties waren dat de vrouw boven de wettelijke norm van 1.3 promille zat, werd haar rijbewijs ingenomen. De uitslag van de bloedproef zal uiteindelijk bepalend zijn voor de strafmaat.


Apeldoorn - Inbraak woning

In de nacht van dinsdag op woensdag (12/13-07) werd er ingebroken in een woning aan de
Kruizemunstraat. Door een schuifpui te forceren kwam men de woning binnen. Ontvreemd werden onder meer een homecinemaset van het merk Jamo en een Playstation 2 met diverse spelletjes. Een buurtbewoner hoorde rond 01.15 uur een knal en nam een kijkje ter plaatse. Mogelijk werd(en) de dader(s) daardoor gestoord bij hun werkzaamheden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --