Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 225

datum: 14 juli 2005

Website vanaf vandaag live!

BreedNet Amersfoort kans voor Amersfoortse organisaties

Vanaf vandaag is de website van BreedNet Amersfoort online. Via www.breednetamersfoort.nl betreden organisaties een virtuele marktplaats voor elektronische diensten. De Gemeente Amersfoort heeft het initiatief genomen voor BreedNet Amersfoort. BreedNet is een glasvezelnetwerk waarmee Amersfoortse organisaties sneller en goedkoper digitaal zaken kunnen doen. Voor geïnteresseerde bedrijven en instellingen organiseert de gemeente op 18 en 19 juli aanstaande informatiebijeenkomsten in de commissiekamer van het stadhuis.

BreedNet Amersfoort is een communicatienetwerk dat data sneller verwerkt dan traditionele netwerken voor televisie, telefonie en internet. BreedNet is ook vele malen sneller dan ADSL of kabel. Met BreedNet worden door de gemeente, in samenwerking met marktpartijen, hoogwaardige breedbandaansluitingen beschikbaar gemaakt voor bedrijven, maatschappelijke instellingen en op termijn ook voor de burgers.

Economische impuls met BreedNet Amersfoort
De gemeente wil met het glasvezelnetwerk de economische en maatschappelijke ontwikkelingen van Amersfoort een impuls geven. Goede communicatiemogelijkheden zijn essentieel voor bedrijven en instellingen. Niet alleen om handel te drijven met klanten en toeleveranciers, maar ook om kennis te ontwikkelen en voor innovatie. Breedbandontwikkeling is een onderdeel van het economisch beleid van de gemeente om een sterker accent te leggen op kennis en innovatie, met name bij het midden- en kleinbedrijf.

Mogelijkheden van BreedNet Amersfoort

Met BreedNet krijgen Amersfoortse bedrijven en instellingen onder meer toegang tot de virtuele marktplaats www.breednetamersfoort.nl waarop diensten en producten worden aangeboden en afgenomen, zoals telefonie, internet, extern beheer van data en apparatuur, videobeveiliging en andere ICT-diensten. Bedrijfsnetwerken (van meerdere vestigingen) kunnen gekoppeld worden zodat bijvoorbeeld online accountancy, educatie en zorgverlening mogelijk zijn. Ook direct toegang tot de databank op een co-locatie of bij een leverancier is dan mogelijk. De organisatie kan hiermee de toegankelijkheid en de communicatiemogelijkheden vergroten.

Geïnteresseerd?

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op maandag 18 juli van 08.00 tot 09.30 uur en dinsdag 19 juli van 16.00 tot 17.30 uur in de commissiekamer, Stadhuisplein 1. Bedrijven en/of instellingen die willen deelnemen, kunnen contact opnemen met het projectbureau, telefoon 033 469 48 58 of e-mail breednet@amersfoort.nl Meer informatie is ook te vinden op de website www.breednetamersfoort.nl.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, telefoon 033 469 47 82 of e-mail: f.zaghdoud@amersfoort.nl.


---- --