Dienstenbond CNV

Overleg over sociaal plan gevolgen uitbesteding activiteiten aan derden bij Sligro
14-07-2005

Nadat er op 7 juni overeenstemming is bereikt over een sociaal plan waarin de gevolgen zijn geregeld van de overname van Ven, is vorige week gestart met het overleg over de uitbesteding aan derden. In het voorjaar heeft Sligro o.a. activiteiten aan Kaldenberg, Ruig en Smeding uitbesteed. Omdat deze bedrijven geen van allen de CAO voor de Groothandel in Levensmiddelen toepassen en ook de andere arbeidsvoorwaarden van Sligro en Ven niet kennen, moeten er afspraken worden gemaakt over de gevolgen voor de werknemers.

Inventarisatie
Er heeft een eerste inventarisatie plaatsgevonden. Aan de hand hiervan is gepraat. De verschillen spitsen zich toe op de arbeidstijd, het aantal vakantiedagen, de pensioenregeling. Daarnaast hebben we te maken met de verschillen in de CAOs.

Wij vinden het belangrijk dat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent. Daarom hebben we voorgesteld nog deze week het overleg voort te zetten, o.a. over de pensioenen, maar nu is gebleken dat de informatie die daarvoor nodig is, nog niet op tafel ligt. Dan heeft het geen zin om bij elkaar te komen, want een discussie moet natuurlijk wel ergens over gaan.

Wel hebben we gevraagd of het mogelijk is om in ieder geval een soort van garantie af te geven over de pensioenregeling. Of Sligro hierop in kan gaan, weten wij nog niet.

Sluiting RVC Nijkerk
Wij zijn geïnformeerd over de sluiting van het RVC Nijkerk. Een groot deel van de werknemers die daar werkzaam waren, zijn afkomstig van het DC in Putten en gaan feitelijk dus weer terug naar hun oude werkplek. Over de reiskostenvergoeding zijn wij nog in overleg met Sligro.

Sociaal plan Ven
Het sociaal plan van Ven is inmiddels ondertekend en in de vorm van een gedrukte brochure verschenen. Sligro heeft ons verteld dat het sociaal plan via de vestigingsmanagers (VEN) wordt uitgedeeld. Werknemers die al in een Sligro-vestiging werkzaam zijn, krijgen het sociaal plan via de post thuis gestuurd.

Heeft u het sociaal plan nog niet ontvangen en wilt u deze nog hebben, neem dan contact op met de leiding op uw vestiging; evt. kunt u ook contact opnemen met de afdeling Personeelszaken in Veghel.

Vervolg
Wij blijven de vinger aan de pols houden en blijven aandringen op duidelijkheid op korte termijn voor u en uw collegas. Toch verwachten we dat we niet eerder dan eind augustus of begin september meer kunnen vertellen. Zodra wij iets te melden hebben, hoort u weer van ons. In de tussentijd geldt natuurlijk: heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten. We kunnen dan nog beter uw belangen behartigen