Persberichten 14 juli 2005

's-Hertogenbosch 14-07-2005

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 13 jarig meisje uit Rosmalen en drie 14 jarige meisjes uit Berlicum zijn op 13 juli 2005 aangehouden ivm diefstal van schoolartikelen twv 5 euro uit een winkel aan de Pensmarkt te Den Bosch. Bij de aanhouding bleek dat de meisjes bij een winkel in de Arena ook nog voor 120 euro aan kleding hadden weggenomen.

VERDACHTE MET WINKELVERBOD AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 38 jarige man uit Den Bosch is op 13 juli 2005 aangehouden omdat hij zich in een winkel aan de Pensmarkt te Den Bosch bevond, terwijl hij een winkelverbod had.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Een 22 jarige man uit Den Bosch is op 13 juli 2005 aangehouden ivm rijden onder invloed van drugs. De man reed omstreeks 20.35 uur op de Rijnstraat te Den Bosch. Van de bestuurder is een bloedproef genomen.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF

's-Hertogenbosch - Bij een inbraak in een bedrijf aan De Bloemendaal te Den Bosch op 13 juli 2005 in de loop van de avond zijn 13 computers weggenomen. De daders forceerden een raam.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vught - Een 32 jarige man uit Vught is op 13 juli 2005 aangehouden ivm diefstal van een betonschaar uit een winkel aan De Schakel te Vught.

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 21 jarige man uit Den Bosch is op 13 juli 2005 aangehouden ivm een gepleegde inbraak in een woning aan de Beatrixsingel te Veghel op 13 november 2004. De man is inverzekering gesteld.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 14 jarige jongen uit Den Bosch is op 13 juli 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 33 jarige man uit Den Bosch op 20 juni 2005. De jongen is inverzekering gesteld.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

Rosmalen - Een 27 jarige man uit Eindehoven is op 13 juli 2005 aangehouden ivm diefstal van een fiets aan de Vliertsesteeg te Den Bosch. De man werd op heterdaad betrapt. Hij is inverzekering gesteld.

VEELPLEGER (21) STEELT HANDTAS EN BETREKT 14-JARIGE BIJ DIEFSTAL

Zeeland
De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige verdachte uit Uden en een 14-jarige verdachte uit Zeeland aangehouden op de Staatsven in Zeeland in verband met het plegen van diefstal. De 21-jarige Udenaar had op het strand bij de camping een handtas van een 44-jarige vrouw uit Schaijk gestolen. In de tas zaten twee telefoons en geld. Eén van de telefoons zou de Udenaar aan de 14-jarige verdachte gegeven hebben, die de telefoon verstopte in het nabijgelegen bosperceel. Een 35-jarige getuige uit Schaijk had de diefstal gezien en dankzij het opgegeven signalement van de 21-jarige verdachte kon deze later worden aangehouden. De 14-jarige verdachte had thuis alles tegen zijn moeder verteld, waarna moeder, die het niet vertrouwde, zich met haar zoon bij de politie meldde. De verdachten zijn vervolgens door de politie verhoord. De 14-jarige verdachte mocht daarna weer naar huis, maar de 21-jarige Udenaar is in verzekering gegaan omdat hij op de lijst van veelplegers voorkomt.

DRONKEN BROMFIETSER AANGEHOUDEN

Uden Op de Raamhof heeft de politie woensdagavond een 21-jarige bromfietser uit Uden aangehouden. De Udenaar had veel te hard gereden en was uit de bocht gevlogen. Hij droeg geen helm en liep bij zijn val schaafwonden op aan gezicht en handen. De schaafwonden zijn ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Ook bleek dat de Udenaar te veel alcohol gedronken had en is hij vervolgens aangehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor de duur van drie uur. Het vermoeden bestaat dat de bromfiets van diefstal afkomstig is. Dit wordt nader onderzocht.

VERKEERSCONTROLE LEIDT TOT 15 BEKEURINGEN

Oss De politie heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Hescheweg. Dit resulteerde in 15 bekeuringen. Dertien bestuurders werden bekeurd omdat ze de gordel niet droegen en twee bestuurders belden met hun mobieltje tijdens het rijden.

VLAM IN DE PAN IN WONING ZORGT VOOR VEEL ROOKSCHADE

Oss In een woning op de Schapendreef in Oss is woensdagmiddag de vlam in de pan geslagen, toen de bewoner aan het koken was. Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen bleek er veel rookontwikkeling te zijn, maar geen vuur. De 39-jarige bewoner had, nadat de vlam in de pan was geslagen, de hete pan op de grond op de vloerbedekking gezet. Het voorval zorgde voor veel rookschade en er zit nu een gat in de vloerbedekking, maar niemand raakte gewond. De brandweer heeft met een ventilator de rook uit de woning verdreven.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Heeswijk-Dinther Op de Baron van den Bogaerdlaan is woensdagavond een 29-jarige vrouw uit Heeswijk-Dinther gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De vrouw reed met haar auto in de richting van Schijndel toen zij vermoedelijk moest uitwijken voor een vrachtwagen uit tegenovergestelde richting. Hierbij belandde zij in de berm en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

DIEFSTAL AUTO

Nisterlrode - Vanaf de Blauwesteenweg te Nistelrode is in de nacht van 13 op 14 juli 2005 een paarse Mercedes bestelbus, kenteken VX-JS-63 ontvreemd.