Politie Gelderland-Midden

Elst, man overnacht in hotel zonder te betalen

Publicatiedatum: 14-07-2005

Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend in Elst aangehouden voor flessentrekkerij. Omstreeks tien kreeg de politie een melding van een medewerkster van een hotel in Elst. De 40-jarige man zou zijn overnachting in het hotel en zijn genuttigde etenswaren niet kunnen betalen. Ter plaatse gekomen agenten hebben de man hierop aangehouden voor flessentrekkerij. Op het politiebureau bekende de man de flessentrekkerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, jongeren proberen elkanders aanhouding te voorkomen
Publicatiedatum: 14-07-2005

De Duivense politie heeft woensdagavond vier jongeren aangehouden, omdat ze agenten zouden hebben beledigd en tevens elkanders aanhouding hebben geprobeerd te verhinderen. Tijdens een surveillance zagen agenten omstreeks tien uur dat er in Duiven Zuidwest een conflict gaande was tussen een 54-jarige Duivenaar en een groep jongeren. De jongeren zouden een fles in de richting van de woning van de 54-jarige man hebben gegooid. Op een gegeven moment kwamen een 18-jarige Duivense en een 18-jarige Duivenaar, bekenden van de groep jongeren, aanrijden. Agenten vroegen de twee te vertrekken, omdat ze de werkzaamheden van de agenten bemoeilijkten, maar ze bleven zich bemoeien met het conflict. Hierop vroegen agenten hen zich te legitimeren. De 18-jarige Duivenaar had geen identiteitspapieren bij, waarop hij werd aangehouden. Een 18-jarig meisje uit Duiven dat betrokken was bij het conflict met de 54-jarige Duivenaar, begon hierop de agenten te beledigen, waarop ook zij werd aangehouden. De 18-jarige Duivense die later bij het conflict betrokken raakte, probeerde de aanhouding van haar vriendin te voorkomen, waarbij ze beledigingen uitte naar de agenten. Hierop werd zij ook aangehouden. Haar vriendje - een 21-jarige Duivenaar - probeerde op zijn beurt haar aanhouding weer te voorkomen, waarna ook hij werd aangehouden wegens ambtsbelemmering.
Na verhoor werden de 18-jarige Duivenaar en de 18-jarige Duivense die als eersten werden aangehouden vrijgelaten. De 18-jarige Duivense die als tweede werd aangehouden werd ingesloten, mede omdat agressief was en daarbij onder invloed van alcohol zou zijn. Haar 21-jarige vriend is eveneens ingesloten, mede omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling eerder op de avond in Duiven. Op het Eilandplein is eerder die avond een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zonder aanleiding door in het gezicht geschopt. Het is nog niet duidelijk wie hier verantwoordelijk voor zijn geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---