Intermediair moet zich richten op werknemers boven de 40 jaar

14.07.2005 / 15:45 / Rubriek: Economie / Organisatie: Avero achmea

Levensloopregeling:
Assurantie Adviseur moet zich richten op werknemers ouder dan 40 jaar

Opgebouwde prepensioengelden gebruiken voor verbeteren basis pensioen

Leeuwarden, Assurantie Adviseurs hebben, als het om de levensloopregeling gaat, de meeste toegevoegde waarde bij werknemers ouder dan veertig jaar, zegt Henk Duthler, directievoorzitter Avéro Achmea. Een belangrijk deel van deze doelgroep zal de levensloopregeling aanwenden voor een vervroeging van het pensioen en is hiervoor bereid te investeren. De fiscale ruimte is fors namelijk 12% tot 20% van het jaarsalaris. Werknemers jonger dan veertig jaar zullen de levensloopregeling aanwenden voor onder meer zorgverlof en studie.

70% van de assurantie adviseurs in Nederland is van mening dat met betrekking tot de levensloopregeling de al opgebouwde prépensioenrechten gebruikt moeten kunnen worden ter verbetering van de basispensioenregeling. 59% zegt dat een combinatie van verzekeringstechnische en bancaire oplossingen de meeste kans van slagen heeft om de levensloop tot een succes te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Avéro Achmea en het Assurantie Magazine.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 91% denkt dat pensionering als belangrijkste bestedingsdoel wordt ingezet met betrekking tot het levenslooptegoed. 33% denkt dat dit gebruikt zal worden voor een sabbatical of ouderschapsverlof. 20% ziet zorgverlof als bestedingsdoel.

De kans dat de overheid in september alsnog besluit om de invoering van de levensloopregeling later in te voeren dan 1 januari 2006 wordt geschat op minder dan 50%. Desondanks zegt 63% nog geen actie te ondernemen en eerst wil afwachten tot dat er volledige duidelijkheid is.

Assurantie Adviseurs verwachten van verzekeraars met betrekking tot de levensloop hoofdzakelijk eenvoud in product en verwerking (61%), nieuwe innovatieve producten en diensten (71%) en goede voorlichting en informatie (80%).

De gevolgen voor de eigen portefeuille met betrekking tot de inperking van de fiscale mogelijkheden rondom prépensioen en de invoering van een levensloopregeling is voor 45% van de respondenten nog onbekend. 32% denkt dat de portefeuille gelijk zal blijven.

Voor meer informatie en het opvragen het rapport kunt u contact opnemen met:

Avéro Achmea
Bertwin Tiemersma,
Manager Communicatie
Telefoon: 058- 297 92 34
Mobiel: 06-29077770