Persberichten 14/07 middag

Regio 14-07-2005

Sassenheim Winkeldiefstal De politie onderzoekt een diefstal in een winkel aan de Koetsiersweg. Een verdachte is op donderdag 14 juli, omstreeks 11.30 uur, de winkel binnen gelopen en heeft naar en informatiefoldertje gevraagd. In de tijd dat het informatiefoldertje werd gehaald door de verkoper heeft de verdachte waarschijnlijk zijn slag geslagen. Nadat de verdachte de winkel weer had verlaten werden er goederen vermist. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Leiden Tasjesroof De politie heeft aangifte opgenomen van een 49-jarige Leidse vrouw. Zij is op woensdag 13 juli, omstreeks 15.15 uur, van haar mobiele telefoon beroofd. De vrouw winkelde omstreeks dat tijdstip op de Haarlemmerstraat toen zij van achteren aangetikt werd. Vervolgens keek zij om en werd haar telefoon uit haar hand gerukt. De verdachte ging er met de telefoon op de fiets vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Leiden Politie houdt winkeldieven aan De politie hield woensdag 13 juli vier verdachten van winkeldiefstal aan. Rond 14.40 uur pleegden een 17-jarige in Hoensbroek verblijvende man en een 18-jarige vrouw uit Leiden bij een drogisterij aan de Haarlemmerstraat vermoedelijk winkeldiefstal. Personeel zag dat ze iets weghaalden bij de make-up afdeling. Een personeelslid zette de achtervolging op het tweetal in en waarschuwde de politie. Deze hield de twee in de Groenesteeg aan. Er werden geen make-up spullen bij het tweetal gevonden. De Leidse werd dan ook weer op vrije voeten gesteld. De man uit Hoensbroek had nog een vonnis openstaan van 21 dagen. Daarnaast bleek zijn verblijfsvergunning in Nederland verlopen te zijn. Hij blijft ingesloten.

Een 31-jarige man uit Leiden rekende rond 18.55 uur bij een supermarkt aan de Stationsweg een blikje frisdrank niet af. Dit werd gezien door de beveiligingsmedewerker van de zaak die de man ophield en overdroeg aan de gebelde politie. De man die werd aangehouden voor deze winkeldiefstal ging toen over tot het beledigen en bedreigen van de agenten. Hij heeft de nacht in een cel doorgebracht. Vandaag is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en bedreiging van een ambtenaar in functie en winkeldiefstal.

Koud anderhalf uur later was het weer raak. Een 46-jarige man uit Amsterdam stal bij een supermarkt aan de Stationsweg kaas. De bedrijfsbeveiliger greep in en schakelde de politie in. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Leiden Aanhoudingen na vervalsen studenten OV-pas De politie hield op donderdag 14 juli rond 09.40 uur op het Centraal Station een 19-jarige vrouw uit Rotterdam en een 27-jarige man uit Rotterdam aan. Beiden reisden op een vervalste studenten OV-pas. Een conducteur ontdekte dit bij zijn controleronde in de trein en schakelde de politie in. De twee verdachten zijn overgedragen aan de Spoorwegpolitie. Later op de ochtend trof een conducteur in zijn trein een 26-jarige man uit Rotterdam aan die reisde op de studenten OV-pas van zijn broer en waarvan de pas vermoedelijk eveneens vervalst was. Ook hij werd overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Bodegraven Inbraak woning Op donderdag 14 juli, omstreeks 11.10 uur, is er ingebroken in een woning aan de Bourgondischelaan. Een getuige zag drie jongens er met een TV vandoor gaan, waarop hij de politie alarmeerde. Een zoektocht in de wijk leverde echter niets meer op. De Technische Recherche is ingeschakeld om de wijze van inbraak en eventuele sporen van de daders te achterhalen.

Noordwijk Inbraak in woning + auto De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Offemweg. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juli. Uit de woning zijn onder andere een mobiele telefoon en een bankpassen gestolen. In diezelfde nacht is er aan die straat ook ingebroken in een geparkeerde auto. Uit de auto is een klein geldbedrag gestolen.

--- einde berichten ---