Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Emmen 14-07-2005

Gewond bij aanrijding
UBBENA Een 57-jarige inwoner van Oudemolen is donderdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Oudemolenseweg. Een 32-jarige inwoonster van Ubbena reed van een uitrit de weg op en zag de naderende auto over het hoofd. Door de aanrijding kwam de man uit Oudemolen met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Hij is met letsel aan borst en nek overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Het letsel lijkt achteraf mee te vallen. De vrouw kwam met de schrik vrij. De beide auto raakten zwaar beschadigd. (05-159964)

Zakkenrollen
MEPPEL Van een 25-jarige inwoonster van Meppel werd donderdagmorgen haar portemonnee gestolen. De vrouw liep over de markt en bij een kraam aan de Prinsenstraat bemerkte ze wel dat ze aangestoten werd, maar niet dat er iemand bij tas zat. Toen ze even daarna wilde betalen, bemerkte ze dat haar portemonnee weg was. In de portemonnee zat een klein bedrag aan geld, een pas, een rijbewijs en wat andere bescheiden.
Gezien het mooie weer, de naderende zomermarkten en diverse andere evenementen is de kans aanwezig dat zakkenrollers proberen hun slag te slaan. Advies is dan ook, dat een ieder zijn of haar portemonnee of andere waardevolle goederen zo bij zich draagt, dat zakkenrollers geen kans krijgen. (05-159982)

Politie treft hennepkwekerij aan
ASSEN In een woning aan de Obrechtlaan trof de politie gistermiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Op de zolder van de woning werden 412 hennepplanten aangetroffen. De planten en de voor de kwekerij benodigde apparatuur zijn deels inbeslaggenomen en vernietigd. Na onderzoek door het energiebedrijf Essent bleek dat de stroom niet illegaal werd afgenomen. De Stichting Woningbeheer Assen werd ingelicht. De 36-jarige hoofdbewoner zal zo spoedig mogelijk hierover gehoord worden. (05-159789)

Elf bekeuring bij controles
TYNAARLO In de gemeente Tynaarlo is donderdagmorgen op diverse punten het verkeer gecontroleerd. Daarbij zijn elf bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er 7 voor het niet dragen van de verplichte autogordel, ook bij kinderen. Verder werden er overtredingen geconstateerd m.b.t. snelheid, geen APK, geen voorrang verlenen en ontbreken hulpkoppeling. (05-160005)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
Dana Kragten, tel.: 06-52554218, zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 16.30 uur overnemen.