Time : 3:59:08 PM
Date : Thursday, July 14, 2005
Sender Name: SETCa-BBTK

50 EXTRA BANEN OPGEOFFERD AAN RENDABILITEIT

Hierna vindt u de reactie van de syndicale afvaardiging van de BBTK naar aanleiding van de Buitengewone Ondernemingsraad van ING van 14 juli 2005

50 EXTRA BANEN OPGEOFFERD AAN RENDABILITEIT

Onder het voorwendsel dat ze zodoende de rendabiliteit en de concurrentiële positie van de groep ING zou verbeteren, heeft de Directie van de bank haar plannen aangekondigd om het personeelsbestand met 50 FTE's in te krimpen in de afdeling 'OPS IT Infrastructuur' (in Nederland 400 FTE's !!).

Tegelijkertijd maakt de economische pers melding van de uitstekende positie van de ING-groep inzake return on equity (4de plaats in het Europese klassement met een rendement van 23.02% !!). Dit is ongehoord en compleet in tegenstelling tot de peanuts inzake koopkracht die we tijdens de sectorale onderhandelingen kregen.

Op zichzelf beschouwd kan deze aangekondigde herstructurering en zijn impact op de tewerkstelling onbeduidend lijken, vooral als men de reeds uitgevoerde (operationele centra) en de lopende herstructureringen (nalatenschappen, recovery, standaardkredieten, hypothecaire leningen) buiten beschouwing laat.

De rekening is al zwaar in een bedrijf dat overvloedige winsten boekt.
Meer dan waarschijnlijk is dit slechts de voorbode van beslissingen met zware gevolgen voor de tewerkstelling. Ter herinnering : wij eisen al meerdere maanden in het Directiecomité dat een industrieel plan zou worden ingediend waarin met name alle uitgevoerde onderzoeken en analyses zijn opgenomen, onder meer over sourcing (uitbesteding). Ter herinnering : de "aangekondigde" sourcing zou betrekking kunnen hebben op 1500 FTE's in België. Totnogtoe wordt dit industrieel plan ons nog steeds geweigerd.

De Syndicale Afvaardiging BBTK/SETca wil duidelijkheid en geen "versnippering" van de beslissingen.

Voor meer informatie :
Pia DESMET
Federaal Secretaris BBTK-SETCa
GSM: 0495/64 74 24