Gemeente Amsterdam

Sail begint dit jaar in het Scheepvaartmuseum

Compleet Sailpakket inclusief rondvaart voor 20 euro

14 juli 2005
---
webmaster

Een rondvaart door de IJ-haven en een bezoek aan onze nationale maritieme schatkamer het Scheepvaartmuseum vormen het ideale hoogtepunt van een heerlijk dagje Sail. Voor slechts 20 euro per persoon kunnen de Sail-liefhebbers genieten van het Scheepvaartmuseum, inclusief de interactieve tentoonstelling De Ontdekking van de Wereld, een bezoek aan de replica van het VOC-schip Amsterdam en de rondvaart van een uur door de IJ-haven.

Kaarten alleen verkrijgbaar in de voorverkoop

Kaarten voor dit speciale arrangement zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen aan de kassa van het Scheepvaartmuseum. De kosten per persoon bedragen 20 euro. Mensen met een Stadspas krijgen bij inlevering van hun cheque 10 euro korting. De ee schipachterkant208x80.jpg (43 Kb) rste afvaart staat gepland voor woensdag 17 augustus om 14.00 uur, de laatste op zondag om 15.30 uur. Verspreid over de 5 sail-dagen zijn er 21 vaarten. Alle informatie staat op de internetsite van het museum www.scheepvaartmuseum.nl.

Het Zeeliederenfestival

Voorafgaand aan Sail is er in het weekend van 13 en 14 augustus het Zeeliederenfestival. Dit jaarlijks terugkerende veelbezochte evenement staat weer bol van de koren. Dit jaar zijn er verspreid over twee dagen meer dan 25 optredens van onder meer het Weespertrekvaart Mannenkoor, Bravoure.

Ook tijdens het Zeeliederenfestival zijn de varende modellen van Mini-sail te bewonderen en bezoekers kunnen een vaartocht maken met het meer dan 100 jaar oude stoomschip Christiaan Brunings.

Adres en aangepaste openingstijden

* scheepvaartmuseummetschip244x244.jpg (48 Kb) Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam. * Bereikbaar met bus 22, 42 of 43 vanaf Centraal Station (5 minuten) of te voet (15 minuten). * Tijdens Sail, dus van woensdag 17 t/m zaterdag 20 augustus, is het Scheepvaartmuseum open van 's ochtends 10.00 tot en met 's avonds 20.00 uur.

Op deze pagina Het Zeeliederenfestival Adres en aangepaste openingstijden Zie ook Sail 2005