Ingezonden persbericht


Persbericht 05-18

Dagtocht naarWillemstad

Dordrecht, 14 juli 2005

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert deze zomer twee keer een Dagtocht naar Willemstad met de nieuwe fluisterboot 'Halve Maen'.

Willemstad is een prachtig vestigstadje aan het Hollands Diep, op de grens van Holland, Brabant en Zeeland. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht vaar je er via de 'groene rivier' Nieuwe Merwede en het Hollands Diep in tweeënhalf uur naar toe. Gidsen van het Biesboschcentrum gaan mee op de tocht. Zij vertellen onderweg over het Nationaal Park de Biesbosch, dat door de Nieuwe Merwede in een Hollands en een Brabants deel wordt verdeeld.

In Willemstad maken de deelnemers onder leiding van gidsen een stadswandeling over de vestigwal en langs de vele historische gebouwen, waaronder het Arsenaal, het Mauritshuis en d' Orange Molen. Stipt om 15.00 uur vaart de Halve Maen van de kade weg voor de terugreis over de Oude Maas.

De Dagtocht Willemstad wordt gehouden op donderdag 28 juli en 11 augustus. De tocht begint om 10.30 uur bij het Biesboschcentrum Dordrecht. Tegen 18.00 uur meert de Halve Maen weer af bij het Biesboschcentrum. De kosten zijn E 17,50 per persoon voor volwassenen, 65-plussers betalen E 15,50 en kinderen van 4 t/m 12 jaar E 12,50. Reserveren is noodzakelijk. Het Biesboschcentrum Dordrecht is te vinden aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht, T 078 630 53 53, E info@biesbosch.org.