Gemeente Zwolle

Aanleg rotonde Mastenbroekerallee-Klokkengieterlaan

De kruising Mastenbroekerallee-Klokkengieterlaan wordt eind dit jaar gewijzigd in een rotonde. Aanleiding van de komst van deze rotonde is de concrete invulling van het gebied er omheen. Er komt een jongerencentrum, een basisschool en kantoren. Deze vestigingen brengen veel verkeer met zich mee: meer auto´s, fietsers en voetgangers. Daarom wordt de kruising opnieuw aangelegd. Het college komt zo tegemoet aan de wens van Wijkstichting Stadshagen Totaal. Wethouder Cnossen is verheugd dat op deze manier de verkeersveiligheid op de Mastenbroekerallee wordt verhoogd.

De verkeersveiligheid van deze kruising stond al geruime tijd op de agenda van de gemeente. In 2004 is aan de hand van verkeersgegevens geconstateerd dat er geen aanleiding was om de situatie te veranderen.

Planning
De verhuizing van de detailhandel aan de Klokkengieterlaan begin dit jaar en de nieuwe inrichtingsplannen voor dit gebied zorgen voor andere omstandigheden in de toekomst. De vestiging van functies als een jongerencentrum, een grotere basisschool en kleinschalige bedrijvigheid is mogelijk. Dit leidt naar verwachting tot meer verkeersbewegingen en daarom heeft het college besloten om de kruising te wijzigen in een rotonde.

De rotonde zal eind 2005/begin 2006 gerealiseerd worden.


---