Politie Zaanstreek-waterland


14:00 13-JUL-05
LANDSMEER, ZUIDEINDE

Veel boetes voor autogordel en bellen

De politie heeft woensdagmiddag het verkeer gecontroleerd op het Zuideinde. In totaal werden 60 motorvoertuigen en een klein aantal bromfietsen gecontroleerd. Daarbij heeft de politie 34 boetes uitgeschreven, voornamelijk voor het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen.

14:31 13-JUL-05
WORMERVEER, KROMMENIEERWEG

Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie heeft woensdagmiddag drie personen aangehouden die aan het werk waren in een hennepkwekerij. Surveillerende agenten roken op de Krommenieërweg een hennepgeur en gingen op onderzoek uit. In een bedrijfspand troffen zij een in werking zijnde plantage aan van ongeveer 650 plantjes. Een 42-jarige vrouw uit oost Graftdijk, een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats en een 47-jarige vrouw uit Amsterdam, waren op dat moment bezig de hennep te oogsten. De drie werden aangehouden en in verzekering gesteld. De plantjes, apparatuur en enkele kilo's geoogste hennep werden door de politie in beslag genomen en vernietigd.

20:35 13-JUL-05
ASSENDELFT/ WESTZAAN

Politie controleert op het water

De politie heeft woensdagmiddag en avond gecontroleerd op de wateren in Westzaan en Assendelft. Hierbij zijn twee processen verbaal uitgeschreven voor het besturen van een snelle motorboot door een persoon jonger dan 18 jaar, en voor het niet in het bezit zijn van een visvergunning.

OOSTZAAN, OOSTZANERVELD

Politie controleert op het water (2)

Tijdens een controle op het water heeft de politie woensdagmiddag en avond in totaal acht processen-verbaal opgemaakt. In zes gevallen ging het om het overschrijden van de maximumsnelheid. Twee personen werden beboet voor waterskiën op plaatsen waar dat niet is toegestaan.

08:00 14-JUL-05
PURMEREND, HUNZEBOS

Auto weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning hebben onbekenden in de nacht van woensdag op donderdag een zwarte BMW 318 I Touring, met kenteken 88-PS-VV gestolen. Daartoe werden eerst de autosleutels uit de woning gestolen. De auto stond op de oprit voor de woning.

09:07 14-JUL-05
OOSTHUIZEN, HAAGWINDELAAN/ WILGEROOSLAAN/ KONINGINNEKRUID

Politie onderzoekt autokraken

De politie is een onderzoek gestart naar een serie auto-inbraken in Oosthuizen in de nacht van woensdag op donderdag. In totaal werd in vier auto's ingebroken, waarvan het in een geval bleef bij een poging. Uit alledrie de auto's verdween de autoradio. Verder namen de daders een portemonnee, pasjes, een rijbewijs en een zonnebril mee. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij politiewijkteam Beemster/ Zeevang via 0900-8844. Verder waarschuwt de politie geen waardevolle spullen in auto's achter te laten. Niets erin, niets eruit!

11:43 14-07-05
WATERGANG, KANAALDIJK

Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft donderdagochtend een hennepplantage op een woonschip geruimd. De politie werd gewaarschuwd door medewerkers van een energiebedrijf. Zij hadden ontdekt dat er op het bewuste adres buiten de meter om stroom werd getapt. In totaal werden zo'n 287 plantjes in beslag genomen alsmede lampen, een koolstoffilter en 23 stroomverdelers. De goederen werden vernietigd. De 66-jarige bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

13:09 14-JUL-05
WORMERVEER, HOUTKADE

Politie zoekt fietsster

De politie is op zoek naar een vrouw op een fiets die donderdagochtend rond 09.45 uur op de Houtkade in Wormerveer in botsing kwam met een andere fietser. De vrouw en de andere fietser, een 13-jarige jongen uit Wormerveer, mankeerden op het eerste op het eerste gezicht niets. Daarom vervolgden zij beiden hun weg zonder gegevens uit te wisselen. Echter bemerkte de jongen even later dat hij bloedde bij zijn buik. Hij bleek toch gewond te zijn geraakt en moest in het Zaans Medisch Centrum worden behandeld. De politie verzoekt de vrouw zich te melden bij politiewijkteam Wormerveer/ Wormerland via 0900-8844.


---- --