KPN NV

|                                                      |Datum                   |
|                                                      |14 juli 2005            |
|Zeeman textielSupers koppelt alle Europese winkels met VPN-oplossing van KPN |                 
|                                                      |nummer                  |
|                                                      |030                     |
|                                                      |                        |
|                                                      |                        |
Zeeman textielSupers en KPN hebben hun handtekening gezet onder een 5-jarig netwerkcontract. KPN gaat samen met Simac ICT Nederland een EuroRings MPLS VPN-netwerk uitrollen die alle 950 Zeeman textielSupers in 5 Europese landen en het hoofdkantoor aan elkaar koppelt. Met het contract is een bedrag van enkele miljoenen euro's gemoeid. Dit internationale bedrijfsnetwerk biedt de Europese winkelketen de mogelijkheid de bedrijfsprocessen te optimaliseren en te besparen op kosten, door de introductie van Voice over IP en Pinnen over IP. Deze omvangrijke order bewijst dat KPN een belangrijke en betrouwbare leverancier is op het gebied van internationale netwerkoplossingen.

Deze internationale netwerkoplossing op basis van Multi Protocol Label Switching (MPLS) biedt een veilige, betrouwbare en toekomstvaste communicatie-infrastructuur die convergentie van andere netwerken, zoals het spraaknetwerk, mogelijk maakt. Via het netwerk kunnen de verschillende Europese Zeeman textielSupers data uitwisselen en veilig en voordelig met elkaar communiceren. Ook biedt het netwerk vestigingen de mogelijkheid toegang te krijgen tot zware, gecentraliseerde bedrijfssoftware zoals internettoepassingen en kassa- en HRM-applicaties.

'We hebben voor KPN gekozen omdat zij in alle Europese landen waar Zeeman textielSupers is gevestigd, ook kostenefficiënte DSL-verbindingen tot aan de vestigingen kunnen leveren. Zeeman textielSupers is een kostenbewust bedrijf; dit komt onder andere tot uiting in onze lage consumentenprijzen. De keuze voor de EuroRings MPLS VPN-netwerkoplossing van KPN past dus heel goed in onze bedrijfsfilosofie. Het is een kostenefficiënt, flexibel netwerk dat klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Het aantal Zeemanvestigingen wordt de komende tijd flink uitgebreid en de nieuwe winkels kunnen dan eenvoudig en snel op dit bedrijfsnetwerk worden aangesloten. Het netwerk biedt ons ook de mogelijkheid in de toekomst nieuwe toepassingen zoals Direct Instore Marketing (DIM) door te voeren, waarbij we commerciële boodschappen kunnen publiceren op LCD-schermen in de winkels. Dankzij dit systeem kunnen wij onze klanten in de winkel dan optimaal informeren over bijvoorbeeld ons aanbod, aanbiedingen en speciale acties', aldus Paul Schouwenaar, CEO Zeeman Groep B.V.

Marcel Smits, CFO KPN: 'Zeeman textielSupers heeft KPN gekozen als preferred supplier voor al haar ICT-behoeften. Naast het telefonieverkeer, zowel vast als mobiel, heeft Zeeman ook al het pinverkeer bij KPN ondergebracht. We zijn verheugd om onze bestaande dienstverlening aan een toonaangevende retailketen als Zeeman textielSupers nu ook op internationaal terrein te kunnen uitbreiden. Wij zullen het nieuwe bedrijfsnetwerk in nauwe samenwerking met onze partner Simac uitrollen, waarbij Simac voor het netwerkbeheer zorgt.'

Over Zeeman Groep
De Zeeman Groep is een van de grootste filiaalbedrijven van Nederland. De onderneming heeft niet alleen zelfbedieningswinkels in Nederland, maar is eveneens actief in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Europa telt meer dan 950 textielSupers en dit aantal groeit nog steeds. Bovendien heeft het bedrijf in Azië een eigen inkooporganisatie. Jaarlijks heeft de Zeeman Groep vijftig miljoen klanten, die weten dat zij bij de Zeeman textielSupers terechtkunnen voor goede kwaliteit textiel en kleding tegen de laagst mogelijke prijs. De snelgroeiende onderneming is dan ook een constante factor in de woelige internationale textielbranche. Ten grondslag hieraan ligt de ijzersterke formule van de Zeeman textielSupers, die door de jaren heen uiterst succesvol is gebleken. Een rol speelt het standvastige assortiment in textiel en basiskleding. Ook de manier waarop de onderneming opereert - zoveel mogelijk activiteiten standaardiseren en zelf in de hand houden - garandeert optimaal rendement. De Zeeman Groep zorgt ervoor, door zaken als inkoop, logistiek, distributie, ICT en reclame zelf ter hand te nemen, dat de textielSupers zich puur kunnen richten op de verkoop van de artikelen. Een overzichtelijke organisatiestructuur met korte lijnen zorgt dat de medewerkers efficiënt kunnen werken.

Over KPN
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie- en datadiensten via het vaste net in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Duitsland, Nederland en België, en datadiensten in West-Europa. KPN is marktleider in de belangrijkste segmenten van de Nederlandse telecommunicatiemarkt en werkt actief aan de groei van zijn marktaandeel in de nieuwe IP- en DSL-markten. Met E-Plus in Duitsland en BASE in België is KPN in deze landen de op twee na grootste aanbieder in de mobiele markt. Per 31 maart 2005 bediende KPN 7,4 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 1,7 miljoen internetklanten in Nederland, en nog eens 17,7 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België.

Het internationale netwerk van KPN bestaat uit een ultramoderne data-/IP-backbone met een naadloos dekkingsgebied, dat grote zakelijke en financiële centra van Europa bestrijkt. Via de EuroRings van KPN, een glasvezelnetwerk met een zeer hoge capaciteit, is iedere netwerkoplossing voor zowel carriers als bedrijven te leveren. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.


Noot voor de redactie (