Gemeente Den Helder

14-07-2005 Rampbestrijdingsplan veerboot TESO op veerboot vastgesteld

Woensdag 20 juli 2005 wordt op een van de veerboten van de TESO het rampbestrijdingsplan TESO bestuurlijk vastgesteld door de burgemeester van Den Helder, de heer drs. J.M Staatsen en de burgemeester van Texel, mevrouw C.J. Geldrop-Pantekoek. De ondertekening vindt plaats op de afvaart van 10.00 uur Texel-Den Helder.

In het rampbestrijdingsplan worden op basis van vastgestelde scenarios de specifieke acties van de gemeente en de hulpdiensten voor een specifieke situatie beschreven. Het rampbestrijdingsplan TESO is opgesteld door een werkgroep waar vertegenwoordigers van de TESO, GHOR, politie, brandweer, Koninklijke Marine, Kustwacht, Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) te water, gemeente Texel en gemeente Den Helder in zaten.

Naast het verplichte rampenplan welke elke gemeente moet hebben kan een burgemeester op grond van de Wet rampen en zware ongevallen voor een ramp of zwaar ongeval, waarvan de plaats, de aard en de gevolgen voorzienbaar zijn, een rampbestrijdingsplan vaststellen. Een van deze onderwerpen is het rampbestrijdingsplan TESO. In Den Helder zijn tevens Marineterrein Nieuwe Haven, Vliegveld de Kooij en de gasbehandelingsinstallatie van de NAM aangewezen locatie waarvoor een rampbestrijdingsplan geldt.