Tarieven ICT detachering onder druk

14.07.2005 / 16:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De breed en partners

Tarieven ICT detachering onder druk

Ondanks geluiden over een aantrekkende markt en een krappe arbeidsmarkt staan de tarieven van ICT detacheerders in de eerste helft van 2005 nog steeds onder druk. Dit blijkt uit het Detacheringsonderzoek van De Breed & Partners Beloningsonderzoek.

Gezien de stijging van de beloning van ICT'ers in de eerste helft van 2005 is het opmerkelijk dat de detacheringstarieven niet meestijgen. De marge van de detacheerders, de verhouding tussen het uurtatief en het maandsalaris, komt hierdoor onder druk te staan, zo blijkt uit de cijfers van De Breed & Partners.

Opvallend is dat het vooral de zwaardere functies zijn, zoals projectleiders, consultants en ontwerpers, waar de tarieven iets gedaald zijn. Dit terwijl de minder hoog aangeschreven functies in het beheer en de ontwikkeling het beter doen met een gelijkblijvend of zelfs licht stijgend tarief.

Daarnaast is er een trend zichtbaar waarbij de tarieven van de grote organisaties en de rest van de markt steeds dichter bij elkaar komen, zeker voor de duurdere functies. In het beheer en de ontwikkeling zie je nog wel behoorlijke verschillen tussen de grote bedrijven en de markt. De verklaring hiervoor is dat er in dit segment veel meer kleine organisaties met minder overhead actief zijn, die met lagere tarieven dezelfde marges kunnen maken.

Wie overigens goedkoop in wil kopen moet niet bij de grote bedrijven zijn, de minimum tarieven bij de kleinere organisaties liggen nagenoeg altijd lager dan bij de grote jongens.


---- Einde persbericht ----