Gemeente Breukelen


Ondertekening convenant herinrichting Kerkbrink

Op vrijdag 8 juli 2005 om 12:30 uur ondertekenden winkeliers, horecaondernemers, weekmarkt en de gemeente het convenant over de herinrichting van de Kerkbrink. Plaats van ondertekening was het gemeentehuis Boom en Bosch.

Rens van Angelen, voorzitter van de ondernemersvereniging, vertegenwoordigde de winkeliers, Harry van der Klaauw de horecaondernemers. Vanuit de marktcommissie van de weekmarkt heeft Wim van Bemmel ondertekend. En de gemeente werd vertegenwoordigd door wethouder Vital van der Horst, marktmeester Willem Lentink en projecteider Charles Eyck.

Met de ondertekening werd een aantal werkafspraken bekrachtigd die bijdragen aan een duurzaam functioneren van de Kerkbrink. Inmiddels zijn, na opstelling van het convenant, door de diverse betrokkenen de eerste ervaringen met de nieuwe Kerkbrink in de praktijk opgedaan. De ervaringen met de nieuwe Kerkbrink zijn veelal positief. Deze ervaringen leiden echter ook tot de wens tot verduidelijking en aanscherping op enkele onderdelen van convenant.

Het gaat om onder meer de volgende onderdelen:
- de organisatie van het gezamenlijke toezicht;
- het tegengaan van sluipende vervuiling en verloedering van het plein door derden;

- het schoonmaken van de Kerkbrink door de gemeente na afloop van de weekmarkt.

- verdere uitwerking gedragsregels voor het parkeren van auto´s,
- verbetering van de handhaving van de verkeerssituaties;
- het opstellen van beleidsregels ten aanzien van evenementen.

De werkafspraken hebben voor de ondergetekende partijen het karakter van een inspanningsverplichting. Dat wil zeggen dat de partijen zich in eerste instantie zelf verbinden aan de uitvoering van de gemaakte afspraken in het convenant en hier inhoudelijk op kunnen worden aangesproken.