Gemeente Tilburg

05391GO

Datum
14 juli 2005

Stand van zaken bouw van JOP naast het tereveldje aan de Ekkersrijt

Aanvraag bouwvergunning in september

Op 12 april jl. heeft het college besloten in te stemmen met het voorstel van Wijkraad de Blaak een JOP (Jongeren Ontmoetingsplek) langs het tereveldje te plaatsen en de benodigde procedures daarvoor op te starten. In deze brief informeren wij u over de stand van zaken.

Voorgeschiedenis

Wijkraad de Blaak heeft vorig jaar zomer een bijeenkomst georganiseerd om de plannen rondom de JOP aan de Ekkersrijt toe te lichten. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst hebben omwonenden hun mening kenbaar gemaakt. Daarna heeft de werkgroep BlaJo, op verzoek van de wijkraad, de lokatie nog eens goed onderzocht. Uiteindelijk is besloten in te stemmen met de voorgestelde lokatie naast het tereveldje. Wijkraad de Blaak heeft de gemeente gevraagd de nodige procedures voor het plaatsen van een JOP op te starten. Naar aanleiding van dat verzoek heeft een aantal omwonenden een gesprek gehad met wethouder Hamming. Daar is afgesproken dat er na plaatsing van de JOP regelmatig overleg is met omwonenden, wijkraad, wijkagent, enkele jongeren en de gemeente om de JOP te evalueren. Hiervoor worden nog buurtbewoners uitgenodigd.

Procedure

De JOP is strijdig met het geldende bestemmingsplan, desondanks wil de gemeente meewerken aan plaatsing van de JOP. Dat is mogelijk op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). De bouwvergunning wordt omstreeks september/oktober aangevraagd. Het plan wordt dan 6 weken ter inzage gelegd. Dan kan iedereen zienswijzen tegen het bouwplan kenbaar maken. Na die periode wordt, mede gelet op de ingediende zienswijzen, een beslissing genomen op de bouwaanvraag.

Over de publicatie van de bouwvergunning ontvangt u in september nog een bewonersbrief met daarin de exacte data en meer informatie. Verder wordt het bouwplan in de Tilburgse Koerier gepubliceerd. Alleen tijdens de voornoemde 19.3 WRO-procedure kan men bezwaar aantekenen tegen het bouwplan. Eerdere bezwaren kunnen procedureel niet in behandeling worden genomen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen of opmerkingen over deze brief, dan kunt u contact opnemen met Robert Hornikx van Gebiedsteam West. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 013 542 87 41.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90157
5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 87 41
Faxnummer
013 542 88 25

---- --