Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 14 juli 2005

Politie stelt onderzoek in naar afpersing

BERGEN OP ZOOM: Een 60-jarige man uit het centrum van Bergen op Zoom is woensdagmorgen het slachtoffer geworden van afpersing. De man had omstreeks 9.00 uur de deur geopend voor een man, die hij kent via een chatbox. Toen zijn bezoeker eenmaal binnen was, maakte hij de Bergenaar duidelijk dat hij om geld verlegen zat. Hij dwong zijn slachtoffer goederen af te staan en geld te pinnen en zette zijn woorden kracht bij door een vuurwapen op hem te richten. Het slachtoffer is uiteindelijk door zijn belager geschopt en beschoten. Hierna heeft de dader de woning verlaten. De buit bestaat uit een playstation met diverse spellen, een gouden sieraad, een mobiele telefoon en een geldbedrag. De man is door de politie overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis, waar hij aan zijn lichte verwondingen behandeld werd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie stelt onderzoek in naar ontvoering en beroving

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmorgen heeft de politie een onderzoek ingesteld, nadat aan de Teunisbloemstraat een hevig verwarde Pool werd aangetroffen. Verschillende personen hadden gezien dat kort tevoren aan de Teunisbloemstraat een geboeide man uit een auto werd getrokken. Uit zijn verklaring kwam naar voren dat de 32-jarige man donderdag vanuit Polen naar Nederland was gekomen en onderweg technische problemen met zijn auto kreeg. Een tweetal landgenoten verwees de man door naar een industrieterrein naar Hoogerheide, waar zich enkele garagebedrijven bevinden, die de man wellicht van dienst konden zijn. Toen de man zijn auto op dit industrieterrein tot stilstand bracht, stopte er een andere auto, waarin zich vier mannen bevonden. Deze dwongen de man, onder meer met behulp van een vuurwapen, terug zijn auto in te gaan en de andere auto te volgen. Korte tijd later lieten ze de Pool zijn auto tot stilstand brengen en dwongen zij hem over te stappen in de andere auto. Tijdens de autorit, die hierop volgde, werd de man beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. In de Teunisbloemstraat werd hij uit de auto getrokken, waarna de daders met hoge snelheid wegreden. De politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek gehouden aan de Teunisbloemstraat. In Hoogerheide wist de politie ook de auto van de Pool te traceren. Aan de Middenweg, waar de auto werd aangetroffen, is eveneens naar mogelijke getuigen gezocht. De politie continueert haar onderzoek naar de brutale beroving en ontvoering.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft aangifte opgenomen van bedreiging en mishandeling. Op woensdagmiddag 13 juli ontstond er ruzie op het terras van een horecagelegenheid in het centrum. Toen de aangever de drie personen, twee vrouwen en een man, wilde wegsturen, keerde de ruziënde man zich tegen hem. Hij gaf de barman een harde stoot tegen de borst en liep hierna weg. s Avonds kwam de man terug en bedreigde hij de medewerker. Hij was toen in gezelschap van een andere man die niet bij de eerdere ruzie betrokken was. De politie houdt een oogje in het zeil.

Politie houdt drie drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 13 juli omstreeks 21.00 uur drie verdachten aan wegens drugsbezit. Surveillerende agenten hielden even daarvoor een personenauto staande op de Olympialaan. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke henneplucht. Bij het onderzoeken van de kleren van de inzittenden werden 135 gram hennep en 125 gram hasj gevonden. De drie inzittenden van de auto verklaarden de drugs in Bergen op Zoom te hebben gekocht en op weg te zijn naar hun woonplaats in België. De mannen, allemaal 20 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Even na middernacht zijn ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De drugs worden vernietigd.

Politie houdt man aan voor lokaalvredebreuk

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 13 juli een man aan wegens lokaalvredebreuk. De man hield zich op op een terrein aan de Zuid-Oostsingel en weigerde weg te gaan. De beheerder belde hierop de politie. De man reageerde ook niet op de vorderingen van de agenten en werd daarom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier probeerden agenten een verklaring op te nemen van de man, maar hij weigerde deze te tekenen. De man heeft een bekeuring gekregen en is daarna weer in vrijheid gesteld.

Jongetje (8) loopt schedelbreuk op bij aanrijding

BOSSCHENHOOFD: Op woensdag 13 juli gebeurde er in de namiddag een ongeval met letsel in de Christinastraat. Een 26-jarige bestuurder van een bestelbusje wilde een oprit opdraaien en reed met lage snelheid. Op dat moment reed een 8-jarig jongetje op zijn fiets een nabijgelegen brandgang uit en reed direct voor de bestelbus. Er volgde een aanrijding, waarbij het jongetje een hoofdwond opliep. In eerste instantie leek het letsel mee te vallen, maar in de loop van de avond bleek het slachtoffer een schedelbreuk te hebben opgelopen. Hierop is hij naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. De toestand van het jongetje is stabiel.

Politie houdt man aan in verband met mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond 13 juli een 63-jarige man uit Roosendaal aan in verband met een mishandeling. De mishandeling in de wijk Keijenburg was eerder op de avond gemeld. De politie ging ter plaatse en vond na enig zoeken het slachtoffer van de mishandeling, de echtgenote van de man. Na met haar te hebben gepraat besloten de agenten met de man te gaan praten. Gezien de ernst van de situatie besloten de agenten hem aan te houden. De Roosendaler is in verzekering gesteld.

Winkeldief gesnapt

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 13 juli hield personeel van een winkel aan de Rembrandtgalerij een man aan wegens winkeldiefstal. De 51-jarige Roosendaler probeerde goederen ter waarde van iets meer dan 9,- te stelen. Hij werd hierbij gesnapt door winkelpersoneel. De politie heeft de man overgenomen van het winkelpersoneel en hem een dagvaarding uitgereikt. Hij verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen, omdat hij sinds kort werkloos is, maar nog minimaal twee maanden op een uitkering moet wachten.

Auteur: Manon Ostendorf