Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 14 juli 2005

Winkelpersoneel houdt twee dieveggen aan

BREDA: De politie werd op woensdag 13 juli gealarmeerd door personeel van een winkel aan de Karrestraat. Het personeel van deze winkel had twee meisjes aangehouden in verband met winkeldiefstal. De meisjes, beiden 15 jaar afkomstig uit respectievelijk Sleeuwijk en Rijswijk (NB), probeerden ondergoed te stelen met een totale waarde van bijna 70,-. Ze hadden de goederen verstopt onder hun kleding en in tassen. Toen ze de winkel uit liepen zonder te betalen werden ze aangesproken door een winkelmedewerker. De verdachten gaven de ontvreemde artikelen terug en zijn overgedragen aan de politie. Op het bureau gaven ze aan spijt te hebben van hun daad. De jongedames zijn in vrijheid gesteld met een HALT-verwijzing.

Politie bekeurt 18x bij snelheidscontroles

RIJSBERGEN / ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdag 13 juli een snelheidscontrole op de Ettensebaan te Rijsbergen. Tussen 09.30 uur en 12.00 uur werden 689 passanten gecontroleerd, hiervan waren er 8 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 110 km/u. Op de Zevenbergseweg te Etten-Leur controleerde de politie tussen 12.50 uur en 15.30 uur. Hier passeerden 1267 voertuigen de controle. 10 bestuurders overtraden de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Politie houdt man aan op verdenking van bedreiging

BREDA: De politie hield op woensdag 13 juli omstreeks 15.00 uur een 62-jarige man uit Vlijmen inzake bedreiging en wapenbezit. Er was een conflict ontstaan tussen de Vlijmenaar en een 45-jarige Bredanaar. De oorzaak van dit conflict ligt in de relationele sfeer. Tijdens de ruzie bedreigde de Vlijmenaar de Bredanaar niet alleen verbaal, maar zette hij zijn woorden kracht bij met een mes. De bedreigde deed hiervan aangifte bij de politie. De politie hield de man aan en nam het mes in beslag. De verdachte is verhoord en ingesloten.

Politie houdt agressieve vrachtwagenchauffeur aan

BREDA: Op woensdagavond 13 juli ontstond er een conflict tussen twee bestuurders op de Rijksweg A 58 over inhalen. De bestuurders kwamen uiteindelijk tot stilstand op de vluchtstrook waar de ruzie escaleerde. De bestuurder van de vrachtwagen stapte uit en liep naar de personenauto van de andere betrokkene. Bij de auto aangekomen sloeg de vrachtwagenchauffeur de ruit van de linkerportier in. Vervolgens liep hij weer terug naar zijn voertuig en reed weg. De 29-jarige automobilist uit Berkel-Enschot belde direct de politie en reed achter de vrachtwagen aan. Door constant contact te houden met het alarmnummer kon de vrachtwagenchauffeur op de Rijksweg A 27 aan worden gehouden. Hij is verhoord en om 23.10 uur met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

De politie houdt twee inbrekers aan

BREDA: Op donderdag 14 juli werd er ingebroken in een winkelpand aan het Sint Annaplein. De daders vernielden een ruit in een deur die toegang geeft tot het pand. Binnen werd een aantal postbussen opengebroken. Of er daadwerkelijk iets uit de postbussen is ontvreemd is nog niet duidelijk. Enkele buurtbewoners waren getuige van de inbraak en noteerden een kenteken. Deze informatie werd doorgegeven aan de politie, die de eigenaar van het voertuig achterhaalde. De eigenaar bleek in Tilburg te wonen. Omstreek 05.45 uur werd de 20-jarige eigenaar van de auto aangehouden in zijn woning aan de Ringbaan-Noord. Een paar straten verder werd nog een man aangehouden. Deze 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan de inbraak. De verdachten waren op het moment van aanhouding in het bezit van inbrekersgereedschap. De mannen zijn verhoord en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Politie houdt dronken bestuurder aan

BAARLE-NASSAU: Agenten waren op donderdag 14 juli bezig bovengenoemde inbraak op het Sint-Annaplein te onderzoeken, toen er een personenauto aan kwam rijden. De bestuurder van deze auto reed buitensporig hard. Een agent heeft de bestuurder van het voertuig aangesproken. De agent zag dat de man teveel gedronken had en nam hem mee naar het politiebureau. De andere drie inzittenden van het voertuig probeerden de aanhouding te voorkomen, zij zijn door agenten weggestuurd. Op het bureau moest de 20-jarige inwoner van Chaam een ademanalyse ondergaan. De uitslag hiervan bedroeg maar liefst 930 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De man kreeg een rijverbod van 11 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Hierna werd hij, om 05.00 uur, weer in vrijheid gesteld.

Agenten houden dronken automobilist aan

BREDA: In de vroege ochtend van donderdag 14 juli zagen agenten een personenauto slingerend en met hoge snelheid over de Konijnenberg rijden. Ook reed de bestuurder gedeeltelijk op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer. Stoptekens werden door de bestuurder niet opgemerkt. Pas toen de politiewagen de auto inhaalde en de bestuurder een stopteken gaf, stopte de automobilist. De agenten namen de bestuurder een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De 38-jarige bewoner van Wagenberg werd meegenomen naar het bureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 705 ug/l. Het rijbewijs van de Wagenberger is in beslag genomen.

Airconditioners gestolen aan de A16

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van vijf pallets airconditioners. In de nacht van donderdag 14 juli werd er tussen 01.00 uur en 08.00 uur een diefstal gepleegd op een parkeerplaats langs de A16. Een vrachtwagenchauffeur bracht de nacht door in zijn voertuig. Toen hij opstond bleek dat de daders een snede hadden gemaakt in het zeil van de huif van de vrachtwagen. Hierdoor hadden ze de goederen ontvreemd. De politie vermoedt dat, gezien de omvang van de goederen, de daders een groot formaat voertuig hebben gebruikt. De goederen passen niet in een personenauto.

Eenzijdig ongeval met letsel op de A17

ZEVENBERGEN: In de ochtend van donderdag 14 juli kreeg de politie een melding van een ongeluk met letsel. Een 32-jarige vrouw uit Moerdijk reed over de Rijksweg A17 komende uit de richting Roosendaal. Ze zwaaide naar een bekende medeweggebruiker en raakte hierdoor de controle over haar voertuig kwijt. Ze belandde in de linkerberm waarna de auto begon te tollen en het talud af reed. Onderaan het talud kwam de auto ondersteboven tot stilstand in een sloot. De vrouw is met de ter plaatse gesnelde ambulance naar het ziekenhuis gegaan. Hier werd een hersenschudding geconstateerd. De auto waarin zij reed is total loss.

Politie deelt 245 bekeuringen uit wegens te hard rijden

BREDA / CHAAM: De politie controleerde op donderdag 14 juli op snelheid in de genoemde gemeenten. Tussen 8.55 uur en 12.00 uur controleerde agenten 2685 passanten op de Tramsingel te Breda. Hiervan reden er 235 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 81 km/u. Op de Alphenseweg in Chaam werd tussen 13.15 uur en 15.30 uur gecontroleerd. Hier werden 386 bestuurders gecontroleerd. Van de 10 weggebruikers die te hard reden, beging de automobilist die 123 km/uur reed de grootste overtreding.

Auteur: Manon Ostendorf