Ingezonden persbericht


Aastra Technologies Limited neemt activiteiten Duitse DeTeWe over

Aastra Technologies Limited is verheugd mee te delen dat zij voornemens is de telecommunicatie activiteiten van het Duitse DeTeWe over te nemen van de Duitse Röchling Groep. De overname zal worden afgerond in het derde kwartaal van 2005.

Vanuit het hoofdkantoor in Berlijn verkoopt DeTeWe telefooncentrales en draadloze telefonie oplossingen voor zakelijke klanten en consumenten. DeTeWe biedt werk aan 700 mensen en had in 2004 een omzet van ongeveer ¤ 175 miljoen.

De geschiedenis van DeTeWe gaat 100 jaar terug, met de fabricage van de eerste telefoons in Duitsland. De focus van DeTeWe is voornamelijk telefooncentrales voor kleine en middelgrote organisaties.

'De markt voor zakelijke telecommunicatie oplossingen is bezig met een consolidatieslag en DeTeWe vult onze activiteiten zeer goed aan', aldus Francis Shen, Chairman en Co-CEO van Aastra. 'Aangezien zakelijke communicatie migreert naar Voice over IP, heeft Aastra nu de omvang en de focus om de VoIP oplossingen aan te bieden die aansluiten bij klantwensen in elk land in West Europa'.

'Het DeTeWe portfolio zal onze aanwezigheid in West Europa versterken. We breiden ons portfolio tevens uit met draadloze oplossingen die in de markt een leidende positie innemen', aldus Tony Shen, President en Co-CEO van Aastra.

Aastra nam eerder de telecommunicatie activiteiten over van Ascom (2003) en van EADS (2004).

Actis Business Partners is in Nederland distributeur van de Aastra Matra NeXspan IP telefonie oplossingen.

Jan Peter Kalksma
Managing Director

Actis Business Partner BV
Cessnalaan 29-33
1119 NJ Schiphol-Rijk
The Netherlands

Direct: + 31 (0) 20 316 21 23
Fax: + 31 (0) 20 316 21 11
GSM: + 31 (0) 6 54 708 002
e-mail: jkalksma@actis.nl
Internet: http://www.actis.nl

Voice over IP met NeXspan. Dan doe je beter zaken. Kijk op http://www.dandoejebeterzaken.nl.