Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 juli 2005

SAIL lanceert nieuwe website www.sail.nl

Nieuwe website toont veelzijdige programma van SAIL Amsterdam 2005

SAIL Amsterdam 2005 lanceert vandaag haar totaal vernieuwde Internetsite www.sail.nl. De nieuwe website heeft een eigentijds uiterlijk en doet recht aan het veelzijdige programma van SAIL Amsterdam 2005. Het is voor de bezoeker gemakkelijk om een keus te maken uit de verschillende programmaonderdelen of schepen die men straks wil bezoeken. Men kan kiezen uit een nautisch, cultureel of jongerenprogramma. Voorts vindt de bezoeker er veel nuttige informatie over bijvoorbeeld hoe men naar SAIL kan reizen of de vaarregels tijdens SAIL.

De website is volledig nieuw ontworpen om het veelzijdige karakter van het evenement te benadrukken. De site laat goed zien dat SAIL 2005 een breed scala aan activiteiten biedt en daarmee voor een breder publiek interessant is. Zo biedt de zevende editie van SAIL ook een uitgebreid cultureel programma en is er veel te doen voor jongeren zoals het jongerenpodium Sea of Frienships, game- en filmcontainers en workshops.

De site is ontwikkeld door Splandigo, een jong Amsterdams bureau voor webdesign gevestigd aan het IJ. Splandigo is geselecteerd uit een shortlist van 5 bureaus.

Bart Meyers, Algemeen Directeur Stichting SAIL Amsterdam: De site heeft de uitstraling die ons evenement verdient en geeft een prachtig beeld van de veelheid aan activiteiten die SAIL dit jaar te bieden heeft. De keuze voor webbureau Splandigo was bij SAIL snel gemaakt. Meyers: Splandigo toonde enthousiasme en inzet en was bovendien bereid om verantwoordelijkheid te nemen. Dit heeft goed uitgepakt. Wat Splandigo onderscheidt is dat ze goed luistert en zich vervolgens actief opstelt om een project tot een succes te maken. De kwaliteit van de site heeft onze verwachtingen overtroffen. In de weken tot en met het evenement zal de website in ontwikkeling blijven. Het is voor bezoekers, maar ook voor thuisblijvers daarom leuk om regelmatig terug te keren.

Techniek

De website is ontwikkeld op basis van webstandaarden voor optimale snelheid en vindbaarheid. Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid zijn belangrijke uitgangspunten geweest. De content wordt beheerd in PointComma Web Publishing System van Splandigo. Dit open-source CMS maakt snel en effectief onderhoud mogelijk dankzij het gebruik van AJAX-technologie.

SAIL Amsterdam 2005

De organisatie van SAIL Amsterdam 2005 is in handen van Stichting SAIL Amsterdam. Dit fantastische evenement kan echter alleen gerealiseerd worden dankzij steun van onze sponsors en partners: Subsidiënt: Gemeente Amsterdam; Hoofdsponsors: Koninklijke Marine, Nationale Postcode Loterij, Postbank en Tiscali; Sponsors: Accor Hotels, Boer & Croon Strategy and Management Group, Clifford Chance, ING, Nederlandse Spoorwegen, Provincie Noord-Holland en De Telegraaf; Supporters: Burgers Ergon, Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, ISS/Securicor/Icova, Randstad, SvitserWijsmuller, Ter Haak Goup en UltrAlert; Suppliers: DaimlerChrysler, Scheepswerf De Breedendam en Splandigo. Partners: Nautisch Evenementen Bureau, Loc 7000 Events, Martinair Partyservice, theFrontDoor. Er wordt samengewerkt met de stadpromotie onder het motto: I amsterdam.

Einde bericht

----------



Ingezonden persbericht