Gemeente Amsterdam

114 ouderenwoningen met zorgsteunpunt in Buitenveldert

Stadsdeel bereikt akkoord met projectontwikkelaar en woningbouwcorporatie

14 juli 2005
---

Buitenveldert krijgt er 114 huurwoningen met een zorgsteunpunt voor ouderen bij. Hierover hebben projectontwikkelaar Hillen & Roosen BV, woningbouwvereniging De Dageraad en stadsdeel ZuiderAmstel overeenstemming bereikt. Het nieuwe complex wordt gebouwd aan de A.J. Ernststraat.

Op deze plek zijn nu nog twee basisscholen, naschoolse opvang en een peuterspeelzaal gevestigd. Die verhuizen deze zomer naar Binnenhof, het nieuwe multifunctioneel centrum voor welzijn en onderwijs in Buitenveldert (eveneens aan de A.J. Ernststraat).

Er worden straks 56 sociale en 58 middensegment huurwoningen gerealiseerd. Daarnaast bouwt Hillen & Roosen een ondergrondse parkeergarage met maximaal 110 plaatsen. De start van de bouw staat gepland begin 2006.

Moeilijke opgave

Verantwoordelijk stadsdeelwethouder Duco Adema (Bouwen en Wonen) - het realiseren van meer ouderenwoningen is speerpunt van zijn beleid - toont zich tevreden: "Keer op keer blijkt dat het een lastige opgave is om het aantal ouderenwoningen uit te breiden. Omdat de totale woningbouwproductie trager gaat dan gewenst, maar ook omdat de weerstand tegen sloop/nieuwbouw- of renovatieprojecten om ouderenwoningen te realiseren, iedere keer groot is. Daarom ben ik heel blij met dit akkoord."

Omvangrijk project

zuideramstelstadsdeelkantoor.jpg (29 Kb) Dit bouwproject maakt deel uit van een omvangrijk ontwikkelproject (`De Vier Welzijnslocaties'). Naast het multifunctioneel centrum (Binnenhof) komen er in totaal 302 koop- en huurwoningen bij op drie locaties in Buitenveldert. Daarnaast omvat dit project de `teruggave' van een stuk grond aan het Gijsbrecht van Aemstelpark. Op dit moment staat hier nog het gebouw van Buitenvelderts Ontmoetingscentrum (BOC).