2e persbericht van donderdag 14 juli 2005

Eindhoven 14-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen

Donderdagmorgen rond 8.30 uur is op de Jan Olieslagersweg een 24-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een man. De vrouw fietste in de richting van de Luchthavenweg. Daar werd de vrouw door een man op een fiets bij haar arm gepakt en daarna betastte de man de vrouw. De dader fietste daarna weg in de richting van de Parmentierweg. De dader is een man van ongeveer 1.85 meter groot. Hij had een mager postuur en een spits gezicht. Hij had blond kort stekelhaar. De man droeg een zwart of donkerblauw vest met rits en lange mouwen en een lichtblauwe spijkerbroek. De man had een grijs / beige fiets bij zich.

Eindhoven: Schennispleger valt kinderen lastig

Woensdagmiddag rond 14.00 uur zijn twee Eindhovense meisjes van negen en tien jaar oud, lastig gevallen door een nog onbekende man. De meisjes hadden gespeeld op een speelplaats bij de school aan de Odysseuslaan. In de directe omgeving werden ze aangesproken door een man. Hij vertelde de kinderen dat hij een klein kind kwijt was en vroeg of ze mee hielpen met zoeken. Hij lokte de kinderen zo mee naar enkele bosjes waar hij schennis pleegde tegenover de kinderen.

De dader zou een oudere man met grijs haar zijn. Hij droeg een blauw T-shirt of overhemd en een donkerblauwe broek. De man had een blauwe fiets bij zich.

Een half uur later volgende een soortgelijk incident in de nabijheid van een speelplaats van een school aan de Mirabelweg. Hier werden drie meisjes van 7, 5 en 4 jaar oud aangesproken door een man met nagenoeg hetzelfde signalement. Ook hier vroeg de man om te helpen zoeken naar een meisje. In de bosjes pleegde hij schennis tegenover de kinderen.

Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van Woensel tel. 0900 8844.

Eindhoven: Twee kinderen (11 en 12 jaar oud) op heterdaad gepakt tijdens zakkenrollen

Donderdag rond 10.15 uur zijn bij een winkel aan de Kruisstraat twee meisjes van elf en twaalf jaar oud aangehouden. Ze werden door een vrouw van zestig uit Eindhoven betrapt toen ze haar portemonnee uit haar tas hadden gestolen. De twee meisjes vroegen in de Duitse taal de vrouw steeds naar prijzen van kleding. Toen ze plotseling weg wilden gaan vertrouwde de vrouw het niet en zag dat haar tas openstond en dat haar portemonnee gestolen was. Ze ging de twee achterna en riep om hulp. Een man die buiten stond zag de twee meisjes en hield ze aan. Terwijl de twee bij de winkel naar binnen werden gebracht wist een van de twee nog snel de gestolen portemonnee tussen handdoeken te stoppen.

De kinderen zijn overgedragen aan de recherche en in overleg met het Openbaar Ministerie wordt naar een passende oplossing voor de kinderen gezocht.

Budel: Gereedschap weggehaald bij bedrijf

Tussen woensdag 18.30 uur en donderdag 7.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan t Inne. Men kwam binnen door over de omheining te klimmen en het slot van een loods te forceren. De in de loods gestalde bedrijfsbusjes werden opgebroken. Een grote hoeveelheid gereedschap werd meegenomen.

Eindhoven: Vrouw gewond bij ongeval

Op de kruising van de Alard Du Hamelstraat en de Doctor Berlagelaan is donderdag rond 11.55 uur een 20-jarige Eindhovense gewond geraakt. Een 51-jarige Eindhovenaar reed in zijn auto over de Alard Du Hamelstraat. Bij de kruising met de Doctor Berlagelaan zag hij de 20-jarige, van rechts komende, vrouw op de fiets over het hoofd. De vrouw is met een voetbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.