Cees Haasnoot volgt Roelf Rogaar op als directievoorzitter The

14.07.2005 / 18:44 / Rubriek: Economie / Organisatie: Theodoor gilissen

Amsterdam 14 juli 2005 18:30 uur

Cees Haasnoot volgt Roelf Rogaar op als directievoorzitter Theodoor Gilissen Bankiers

Ondernemings- en integratieplan Theodoor Gilissen Bankiers & Effectenbank Stroeve goedgekeurd

Vandaag hebben de raden van commissarissen van Theodoor Gilissen Bankiers en Effectenbank Stroeve het ondernemings- en integratieplan goedgekeurd, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en instemming/advies van de ondernemingsraden.

Per 1 oktober 2005 zullen Theodoor Gilissen Bankiers en Effectenbank Stroeve juridisch fuseren en vanaf dat moment als één geïntegreerde onderneming functioneren. Het ondernemings- en integratieplan dat vandaag werd goedgekeurd zal in de komende periode worden uitgevoerd onder leiding van een nieuw directieteam. Mr. R.E. (Roelf) Rogaar (61), die gedurende 19 jaar directievoorzitter is geweest van Theodoor Gilissen Bankiers, gaat met pensioen. Hij wordt per
1 oktober 2005 opgevolgd door drs. C. (Cees) Haasnoot RBA (41), directievoorzitter van Effectenbank Stroeve. Na de fusie zal de directie bestaan uit drs. C. (Cees) Haasnoot (voorzitter), drs. R. (Ron) Doevendans (49), M.H. (Mark) Rosenberg RBA (43) en N.W. (Nico) van den Haak AA (41).

Door het implementeren van het nieuwe ondernemingsplan zal een gestroomlijnde onderneming ontstaan met twee hoofdactiviteiten: Private Banking en dienstverlening aan Zelfstandige Vermogensbeheerders. Het geïntegreerde bedrijf zal onder de naam Theodoor Gilissen Bankiers doorgaan.

De activiteiten van Theodoor Gilissen Bankiers zullen gericht zijn op het uitbouwen van de Private Banking activiteiten, met name voor het topsegment van de particuliere markt. Bijzondere aandacht zal hierbij worden besteed aan ondernemers en senior executives. Via het Institutional Asset Management team zal ook nadrukkelijk aandacht worden gegeven aan het beheren van vermogens van stichtingen en verenigingen. De actieve beleggingsadvies activiteiten van Effectenbank Stroeve zullen in eerste instantie in een aparte business unit blijven opereren, maar zullen op termijn in de Private Banking activiteiten worden geïntegreerd. Mark Rosenberg zal leiding geven aan de Private Banking activiteiten.

De dienstverlening aan Zelfstandige Vermogensbeheerders, waarin de nieuwe bankcombinatie marktleider is, zal verder worden versterkt door de bundeling van krachten, waardoor additionele investeringsmogelijkheden op zowel front- als backoffice gebied zullen ontstaan. De activiteiten worden ondergebracht in een separate business unit waaraan Nico van den Haak leiding gaat geven.

Activiteiten die niet bijdragen aan de Private Banking activiteiten en de dienstverlening aan Zelfstandige Vermogensbeheerders zullen worden afgebouwd.

Om de integratie van de beide ondernemingen goed te laten verlopen zullen alle Amsterdamse activiteiten in de loop van 2006 worden samengevoegd in het pand van Effectenbank Stroeve aan de Keizersgracht.

Door de realisatie van het ondernemings- en integratieplan kunnen aanzienlijke synergievoordelen worden gerealiseerd. De hiermee gepaard gaande personeelsreductie is gespreid over de komende anderhalf jaar en kan voor een deel worden bereikt door natuurlijk verloop. De komende weken zullen de directie en de ondernemingsraden het sociaal plan ter begeleiding hiervan verder afstemmen.

Het ondernemings- en integratieplan moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders. Tevens wordt advies aan respectievelijk instemming van de ondernemingsraden gevraagd.

Bijlage:

- huidig profiel Theodoor Gilissen bankiers N.V.

- huidig profiel Effectenbank Stroeve N.V.

- profiel KBL European Private Bankers

Een digitale foto van drs C. (Cees) Haasnoot RBA is te downloaden van www.gilissen.com.

Voor meer informatie (