FloraHolland


Noviflora naar Trade Parc Westland

Naaldwijk (persbericht 14 juli 2005) - Noviflora Holland BV gaat zich vestigen op Trade Parc Westland, het bedrijventerrein voor handelsondernemingen in sierteeltproducten. Trade Parc Westland bevindt zich op het terrein van FloraHolland in Naaldwijk. Vestiging van Noviflora op Trade Parc Westland biedt alle voordelen op het gebied van logistieke mogelijkheden die het centraal gelegen veilingcomplex biedt. Onlangs is het contract ondertekend voor de aankoop van ruim 10.000 m2 grond waarop een eigen handelsruimte van circa 7.000 m2 zal worden gebouwd. Binnenkort start Noviflora met de bouw. De verwachting is dat Noviflora al voor de drukte in voorjaar 2006 de deuren van het nieuwe pand op Trade Parc Westland opent.

Noviflora is marktleider in de export van kamer- en tuinplanten naar Scandinavië. Midden en Oost-Europa zijn andere belangrijke afzetgebieden. De klantenkring bestaat uit groothandel, ketens waaronder grootwinkelbedrijven, grote/zelfstandige tuincentra en de institutionele markt. Voor de meest optimale verwerking van haar producten en het bieden van de gewenste service aan haar klanten, heeft Noviflora behoefte aan een ruimere locatie waarin een optimale logistieke afhandeling kan plaatsvinden. Het bouwen van een eigen bedrijf op Trade Parc Westland biedt hiervoor de oplossing. Voor de 45 medewerkers wordt een optimale werkomgeving gecreëerd. Vanuit deze (ver)nieuwe(nde) locatie kan Noviflora haar positie als professionele handelspartner verder uitbouwen. Hierbij speelt Noviflora in op een snelle verwerking, optimale werkomstandigheden, goede bereikbaarheid voor leveranciers, moderne ICT ondersteuning op de werkvloer en is er voldoende ruimte om een groeiende stroom van producten steeds weer "just in time" te kunnen verwerken.

FloraHolland bouwt samen met haar klanten
Voor handelsbedrijven in sierteeltproducten biedt Trade Parc Westland huisvesting op maat. Handelsbedrijven investeren zelf in grond en gebouwen. De infrastructuur en de logistieke voorzieningen worden door FloraHolland gerealiseerd. Trade Parc Westland is 35 hectare groot. De eerste fase is afgerond in 2001 en is 16 hectare groot. De tweede fase meet 19 hectare. In 2005 realiseert FloraHolland de infrastructuur en de logistieke voorzieningen zodat de eerste handelsbedrijven kunnen beginnen met bouwen. Naar verwachting openen de eerste kopers in 2006 hun deuren.