Politie Flevoland

Snelheidsovertredingen en een achtervolging

Flevoland 14-07-2005 - De bemanning van de videosurveillanceauto heeft woensdag 7 automobilisten bekeurd wegens hoge
snelheidsoverschrijdingen. Een 32-jarige automobilist uit Elburg moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 145 km/h reed, waar 80 is toegestaan.

Het VerkeersTeam heeft woensdagmiddag en avond verkeerscontroles gehouden op de Middendreef en de Houtribweg in Lelystad. Er werden 47 automobilisten bekeurd omdat zij de autogordel niet gebruikten en zeven wegens het niet-handsfree bellen tijden het rijden.

33 automobilisten werden met de lasergun betrapt op hoge snelheidsoverschrijdingen. Twee van hen reden meer dan 50 km/h te snel en moesten hun rijbewijs inleveren.

Eén automobilist werd op de Houtribweg geklokt op 118 km/h, waar 80 is toegestaan. Hij negeerde het stopteken en ging er vandoor. Tijdens de hierop volgende achtervolging klokte een motoragent de vluchtende auto op de Zuigerplasdreef op snelheden tot 170 km/h, waarbij de verdachte wederom stoptekens negeerde. Bij de Binnenhavenweg remde de verdachte plotseling en sloeg af, waarbij de achtervolgende motoragent een aanrijding nog maar net kon voorkomen. Vervolgens zette de verdachte de auto in de berm en vluchtte te voet. Hij kon niet meer worden opgespoord. De auto is in beslag genomen. Naar de identiteit van de verdachte wordt een onderzoek ingesteld.