Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 juli 2005


Zutphen - berouw komt na de zonde


Agenten van het Zutpghense bikerteam betrapten woensdagavond 4 jeugdige tieners die op het volkstuinencomplex frambozen hadden geplukt. De laatste week waren er meerdere klachten over diefstalletjes vanaf het complex gedaan. Twee van hen waren zo geschrokken dat ze betrapt waren dat ze in huilen uitbarstten. De jongelui zijn ernstig toegesproken door de agenten en zouden het nooit meer doen.


Eerbeek - inbreker aangehouden

Dankzij een oplettende getuige kon de politie vannacht (14/7) een 29-jarige Zutphenaar op heterdaad aanhouden bij een inbraak in een supermarkt aan de Stuijvenburchstraat.
Rond 04.30 kwam de melding van de inbraak . Tijdens het onderzoek trachtte de man aan de politie te ontkomen door het glas van de voordeur in te trappen. Hier liep hij in de armen van de politie. In een geparkeerde auto werd de kassa gevonden en ook in de winkel had de man het nodige klaargezet. Hij is ingesloten voor verhoor.


Almen- auto in sloot


Een op leeftijd zijnde dame raakte woensdagochtend bij een eenzijdige aanrijding betrokken. Rond 11.15 uur wilde zij haar auto bij een woning aan de Scheggertdijk keren. Dit ging niet helmaal goed, waarbij ze haar automaat niet helemaal onder controle had. Ze botste tegen een boom en draaide een rondje mnet de auto en balndde gedeeltelijk in een sloot. Een takelbedrijf moest eraan te pas komen om de auto van de toch wel geschrokken vrouw te bergen.


Barchem - snelheidscontrole bij werkzaamheden


Twee automobilisten zijn bekeurd omdat zij gisterenochtend bij de wegwerkzaamheden aan de Lochemseweg te hard reden. Men is daar bij de fietsoversteekplaats bezig en mag er 50 rijden. De twee reden 63 en 68 en krijgen de boete thuis.


Terwolde - aanrijding


Woensdag rond 18.00 uur ontstond er een aanrijding op de Kadijk waarbij drie auto's betrokken waren. Een 46-jarige Deventenaar wilde als bestuurder van een bestelauto linksaf de Middendijk oprijden en liet de bestuurder uit tegenovergestelde richting niet voor gaan. Deze auto werd bestuurd door een 18-jarige jongen uit Terwolde. Door de klap van de aanrijding botste zijn auto weer tegen de auto van een 35-jarige plaatsgenoot. De 21-jarige broer van de jeugdige Terwoldenaar raakte bij de aanrijding licht gewond en werd door ambulancepersoneel behandeld. De schade was aanzienlijk.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --