Ingezonden persbericht


14 juli 2005

Indirecte gevolgen zonverbranding 100 tot 1000 maal ernstiger

RescuDerm hamert op noodzaak van acute behandeling

Nederlandse zomers worden steeds warmer en zonniger. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid. De Nederlandse consument beschermt zich weinig tegen de zon en smeert zich niet goed in. Opgelopen zonverbrandingen worden vervolgens onvoldoende behandeld. De secundaire huidreactie op zonverbranding kan leiden tot een 100 tot 1000 maal grotere schade aan de huid dan de eigenlijke verbranding. Dit kan leiden tot versnelde veroudering, littekenvorming en uiteindelijk functieverlies van de huid. Hiervoor waarschuwt MiraTes, Europees distributeur van RescuDerm.

Slechts 10% van de Nederlanders beschermt zich altijd tegen de zon. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de KWF Kankerbestrijding*. Bovendien stelt deze organisatie in De Telegraaf van 9 juli dat de mensen die zich insmeren dit vaak niet goed genoeg doen.

Naast langetermijngevolgen, zoals bijvoorbeeld Kanker, kan zonverbranding ook ernstige gevolgen hebben voor de korte termijn. De natuurlijke reactie van de huid kan leiden tot irritatie en ontstekingen waarbij blaren kunnen ontstaan. In en rondom het ontstoken gebied kunnen door dit proces 100 tot 1000 keer meer cellen afsterven dan bij de oorspronkelijke verbranding. Dit verhevigt de pijn, vertraagt het helingsproces en kan leiden tot versnelde veroudering van de huid, littekenvorming en uiteindelijk functieverlies van de huid. Door de natuurlijke huidreactie te beïnvloeden, wordt de kans op irritatie en ontsteking, en daarmee grote schade aan de huid, gereduceerd.

"Het feit dat weinig Nederlanders zichzelf goed beschermen tegen de zon is ernstig," zegt Roel Raatgever, productmanager RescuDerm bij MiraTes Europe BV. "Maar dat de vervolgens opgelopen verbranding niet of verkeerd wordt behandeld, maakt het vele malen erger. De meest gebruikte producten nemen puur het irriterende gevoel weg en beïnvloeden de natuurlijke huidreactie niet. Het is noodzakelijk om de huid acuut te behandelen en ook deze secundaire reactie van de huid, waarbij vele malen meer cellen kunnen afsterven, te helpen voorkomen."

(313 woorden)

*Uitgevoerd door Qrius

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over MiraTes Europe BV

MiraTes is marktleider op het gebied van diagnostische tests voor thuisgebruik en Europees distributeur van RescuDerm (http://www.rescuderm.nl), een gepatenteerde, huidherstellende gel voor brandwonden.

Bij MiraTes staat de individuele mens, die om welke reden dan ook informatie zoekt over zijn gezondheid, centraal. Met zijn producten en service beantwoordt het bedrijf aan de vraag van consumenten naar informatie en producten op het gebied van gezondheid.

De zelftesten van MiraTes zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en gebaseerd op standaard laboratoriumtests die ook in ziekenhuizen, ambulances, huisartsenpraktijken e.d. worden gebruikt. RescuDerm is een product van Nocipharm en is mede ontwikkeld door vooraanstaande Canadese artsen en wetenschappers.

Betrouwbaarheid, service en kwaliteit zijn de kernwaarden van MiraTes. MiraTes beschikt over een eigen medische staf en een internationale helpdesk. Klanten kunnen hier terecht voor vragen en klachten, die volgens een nauwkeurig protocol afgehandeld worden. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, heeft MiraTes een kwaliteitssysteem volgens de ISO 9001:2000-richtlijnen geïmplementeerd en wordt gewerkt aan een officiële certificering. Bovendien is het bedrijf aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie DIAGNED en onderschrijft de door deze organisatie opgelegde regels aangaande privacy, milieu en reclamecodes.

MiraTes is opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam. De producten van MiraTes worden in Nederland verkocht via apotheken, drogisterijen en wereldwijd via het Internet.

Voor meer informatie over MiraTes kunt u een bezoek brengen aan http://www.mirates.nl of contact opnemen met:

Joost Galema

PR & Communicatie MiraTes Europe BV

Telefoon: +31 (0)10 262 13 38

E-mail : jgalema@mirates.com