Stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht 14-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Teveel op

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 35-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02.35 uur werd hij gecontroleerd op de Rubenslaan. Uit de blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 445 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen auto

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 43-jarige man uit Rotterdam aangehouden, omdat hij reed in een gestolen auto.

Omstreeks 03.15 uur zagen agenten op de Europalaan een automobilist rijden die erg langzaam reed, tevens reed hij tegen het trottoir aan. Bij het controleren van de kenteken bleek het voertuig waarin hij reed te zijn gestolen in Rotterdam. Hierop kreeg hij een stopteken en werd hij aangehouden. Hij reed tevens zonder rijbewijs en gordel en kreeg hier twee bekeuringen voor. De verdachte is overgedragen aan de politie van Rotterdam Rijnmond.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee mannen van 20 en 21 jaar uit Wageningen en Utrecht aangehouden voor fietsendiefstal.

Omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten in burger op het Stationsplein de 20-jarige man tussen fietsen doorlopen, terwijl zijn 21-jarige handlanger zei dat het niet uitmaakte welke fiets hij pakte. Vervolgens kwam de 20-jarige verdachte aangelopen met een kinderfiets. De twee mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag zijn twee mannen van 20 en 21 jaar, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van inbraak.

Omstreeks 03.40 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er glasgerinkel was gehoord bij een winkel op de Hondsrug en twee mannen zouden zijn weggerend.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en na een korte zoektocht konden de twee verdachten worden aangehouden in de achtertuin van een woning op het Gaasterland. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op woensdagmiddag heeft de politie op de Marnixlaan, in beide rijrichtingen, een snelheidscontrole gehouden.

Tussen 13.45 uur en 15.45 uur werden in totaal 1830 automobilisten gecontroleerd. 147 Bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De automobilist met de meeste haast reed 83 km/u.

Vernieler aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit.

Omstreeks 02.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een man op de Selvasdreef een woningruit had ingegooid. Ter plaatse bleek dat de verdachte en de bewoner een aantal dagen geleden ruzie hadden gehad. Deze nacht wilde de verdachte dit uitpraten. Hij werd echter niet binnengelaten. Hierop gooide hij een ruit in. Door het vernielen van de ruit liep hij een snijwond op in zijn been. Hij is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. En passant vertelde hij dat hij verantwoordelijk was voor een kassagreep in een winkel. Na behandeling in het ziekenhuis is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.