Gemeente Bolsward


donderdag 14 juli 2005

Mededelingen 13 juli 2005

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het plaatsen van een dakkapel op perceel De Skries 54;
2. voor het oprichten van 9 vrijstaande en 8 twee-onder-een-kap woningen op perceel De Berchein 36, 38, 40, 42, 44, 46 en 48 en De Tjilling 1, 3, 5, 7 en 9 en De Berchein 25, 27, 29, 31 en 33;
3. voor het vernieuwen/vergroten van een verenigingsgebouw op perceel Hichtumerweg 17;

4. voor de verbouw van de schuur tot praktijkruimte muziek en plaatsen dakkapel op perceel Laag Bolwerk 73;

5. voor het veranderen van de gevels van het verenigingsgebouw op perceel Hichtumerweg 19.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:

1. d.d. 8 juli 2005, voor het plaatsen van een garage op het perceel Workumertrekweg 4;

2. d.d. 8 juli 2005, voor het plaatsen van een schutting op het perceel Friezenburg 78;

3. d.d. 8 juli 2005, voor het plaatsen van een schutting op het perceel Dr. Joost Halbertsmastraat 66;

4. d.d. 8 juli 2005, voor het oprichten van een garage/berging en carport op het perceel Hid Herostraat 12.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de bouwvergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA te Bolsward.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Verleende vergunning brandveilig gebruik
Wij maken bekend dat op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening gemeente Bolsward de volgende vergunningen brandveilig gebruik zijn verleend:

1. d.d. 8 juli 2005, vergunning/controle brandveilig gebruik, t.b.v. Chinees-Indisch restaurant Hong Kong;

2. d.d. 8 juli 2005, vergunning/controle brandveilig gebruik, t.b.v. De Friese Bierbrouwerij Us Heit.

Wanneer u meent door deze vergunning rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voor-zieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunning kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Verzoeken om vrijstelling
Wij maken bekend dat de volgende aanvragen zijn ontvangen:
1. de heer A.E. Altena, voor het vergroten van de woning op het perceel Gasthuissingel 11;

2. de heer K. de Vries, voor het vergroten van de woning op het perceel Gasthuissingel 10.
De bouwplannen zijn strijdig met het vigerende bestemmingsplan Zuid. Er kan alleen medewerking worden verleend aan de ingediende bouwaanvraag middels vrijstelling van het bestemmingsplan.

Wij zijn voornemens middels artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

De plannen liggen met ingang van 14 juli 2005 gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een aanvraag hebben ontvangen voor het bouwen van een woning op het perceel De Túfein 8. Het bouwplan is strijdig met het vigerende bestemmingsplan "Uitwerkingsplan Fûgelkrite 2002, fase 3".

Wij zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 14 juli 2005 gedurende twee weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Mededeling
Hierbij delen wij mede dat wij een verzoek om een gedachtewisseling hebben ontvangen als bedoeld in artikel 3:25 van de Algemene wet bestuursrecht. Het verzoek betreft een gedachtewisseling over de ontwerp milieuvergunning van Bos Konstruktie en Machinebouw BV, Hichtumerweg 1.

Op 22 juni 2005 hebben wij openbaar kennis gegeven van ons voornemen om positief op de aanvraag om vergunning te beschikken. Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen tot en met 21 juli 2005 ter inzage bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken op het stadhuis, Kerkstraat 1. Tevens ligt de aanvraag met de daarbij behorende stukken ter inzage in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

De gedachtewisseling zal plaatsvinden op 18 juli 2005 in het stadhuis, Jongemastraat 2, aanvang 17.00 uur. Tijdens deze gedachtewisseling kunnen mondeling bedenkingen naar voren worden gebracht.

Indien u de gedachtewisseling wenst bij te wonen dan kunt u zich tot en met 15 juli a.s. telefonisch aanmelden bij het bureau VROM, tel.nr. 578717.

Meldingen Wet milieubeheer
Wij maken met in achtneming van artikel 8.40 en 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat wij in de periode van 1 januari 2005 t/m 30 juni 2005 de volgende melding hebben ontvangen.

A. Voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het Besluit horeca, sport en recreatie inrichtingen milieubeheer: Croissanterie Hil & Luts, Markstraat 15, ontvangen op 25 mei 2005.

B. Voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het besluit voorzieningen en installaties milieubeheer: gemeente Bolsward, Rioolgemaal de Marne II, De Marne (ongenummerd), ontvangen op 25 mei 2005.

C. Voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer: Poiesz supermarkt Bolsward, Dr. J. Halbertsmastraat, ontvangen op 2 juni 2005.

D. Voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer: Essent Netwerk BV, gasdrukregel- en meetstation, Koopman Heeresweg 3, ontvangen op 13 juni 2005.

Voor bovenstaande bedrijven is de vergunningplicht ingevolge de Wet milieubeheer vervallen. Deze bedrijven dienen te voldoen aan de voorschriften die in de betreffende Algemene Maatregel van Bestuur zijn gesteld.

De hierboven genoemde meldingen kunnen worden ingezien op het bureau VROM van de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Verleende drank- en horecavergunningen
Wij maken bekend dat besloten is op grond van artikel 3 van de drank- en horecawet een vergunning te verlenen aan Hotel Hid Hero Hiem/restaurant Het Weeshuys voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting, gevestigd in het perceel Kerkstraat 51-53, waar zwakalcoholische dranken mogen worden verstrekt voor gebruik ter plaatse in het restaurant, in de bovenzaal en op het terras.

Wanneer u meent door deze vergunning rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voorzieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen. Aan de procedure voor voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en van de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.
Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken 0515-578788 of 0515-578786 op dinsdag, woensdag of donderdagochtend.

Tijdelijke vrijstelling t.b.v. gebruik Waaghruimte voor horeca-activiteiten Wij maken bekend dat wij hebben besloten vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Martinikerk e.o., als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ten behoeve van het gebruik van de Waaghruimte, Jongemastraat 2 te Bolsward, voor horeca-activiteiten, met als nevenactiviteit het verkopen van typische Bolswarder producten, onder de volgende voorwaarden:
a. verkoop van alcohol en/of alcoholische producten/geschenken is niet toegestaan;
b. het gebruik is alleen toegestaan op maandag tot en met vrijdag van 13.00 16.00 uur, in de periode tot 1 oktober 2005; c. het gebruik is niet toegestaan gedurende huwelijken en andersoortige evenementen in of nabij het stadhuis.

Tegen het besluit tot vrijstelling van het bestemmingsplan kan een belanghebbende binnen zes weken nadat het besluit naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward, Postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijkheid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van het besluit. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij burgemeester en wethouders van Bolsward.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Noord.
Wij maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in zijn vergadering van 5 juli 2005 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan Noord wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) ten behoeve van het oprichten van een toiletvoorziening voor de waterrecreatie aan de Sint Jozefstraat. Het voorbereidingsbesluit geldt voor het perceel kadastraal bekend gemeente Bolsward, sectie B, nummer 6013 (dls.), conform de bij dit besluit behorende tekening.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 14 juli 2005 en ligt met ingang van dezelfde datum ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, alsmede in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

Wanneer u meent door dit voorbereidingsbesluit rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken na inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden gericht aan de gemeenteraad van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Informatieavond/inspraakavond inrichting de terp Fûgelkrite.br> Wij maken bekend dat wij een informatieavond houden betreffende de herinrichting van de terp in de woonwijk de Fûgelkrite. U krijgt de gelegenheid in te spreken op een voorstel dat richting geeft aan een nieuwe inrichting van de terp.
Deze avond wordt georganiseerd op:

woensdag 20 juli aanstaande om 19.30 uur
in zalenaccommodatie de Doele, Nieuwmarkt 24 alhier.

U bent van harte welkom.