Ingezonden persbericht


PRESSRELEASE

Amsterdam, 14 juli 2005

Nieuwe grote speler in entertainmentparken

The Blackstone Group heeft gisteren de overname van de LEGOLAND attractieparken bekend gemaakt. Met de overname was een bedrag van 375 miljoen euro gemoeid. Het gaat om vier parken in Engeland, Duitsland, Californië en Denemarken.

Vorige maand acquireerde The Blackstone Group reeds Merlin Entertainments, het bedrijf waar de LEGOLAND parken onder zullen vallen. Gezamenlijk zijn de attracties goed voor 12 miljoen bezoekers op jaarbasis. Het bedrijf is daardoor de tweede speler in Europa en de 9e wereldwijd op het gebied van entertainmentparken. Blackstone en haar management hebben een 70% belang genomen in de nieuwe Merlin Entertainments Group, terwijl LEGOLAND 30% van de aandelen behoudt. De groep zal onder leiding komen te staan van Nick Varney, CEO Merlin Entertainments en CFO Andrew Carr.

De Merlin Entertainments Group opent binnenkort in Amsterdam 'The Amsterdam Dungeon', naar voorbeeld van The London Dungeon maar geheel geënt op het verschrikkelijke verleden van Amsterdam. De attractie is gehuisvest in een gigantisch monumentaal pand aan het Rokin in Amsterdam. Bezoekers leren er aan de hand van live theater, een spookachtig doolhof en de nieuwste multimediale techniek alle verschrikkelijke feiten over de geschiedenis van Amsterdam. Ze worden aan de hand genomen langs de VOC, de pest en martelingen, om uiteindelijk na een schokkende rit in Amsterdams enige indoor mini-achtbaan weer vrijgelaten te worden op straat.

Einde persbericht

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht