Van Lanschot Bankiers


UITSTEKENDE PRESTATIES VAN MAARTEN LAFEBER EN JONG ORANJE: INSCHRIJVEN OP CERTIFICATEN VAN AANDELEN GOLF TEAM HOLLAND MOGELIJK TOT EIND VAN DE ZOMER


* Verruimde mogelijkheid inschrijving tot 16 september 2005
* Opvolgers van Lafeber, Muntz en Derksen dienen zich aan
* Maarten Lafeber ziet parallel met succes 'emissie Lafeber'

De directie van Golf Team Holland BV heeft besloten de inschrijving op de certificaten van aandelen in Golf Team Holland te verlengen tot en met vrijdag 16 september 2005. Dit is kort na het golfevenement Van Lanschot Masters dat wordt gehouden op 11, 12 en 13 september. De inschrijving kan eventueel bij grote belangstelling eerder worden gesloten en wel ten vroegste op 5 september 2005.

De vakanties zijn inmiddels begonnen en ondertussen laten Maarten Lafeber en Jong Oranje uitstekende prestaties zien. Daarom wil Golf Team Holland toch alle golfers de gelegenheid bieden in te schrijven op zijn certificaten. Dit is nu mogelijk tot en met vrijdag 16 september 2005.

Opvolgers van Lafeber, Derksen en Muntz
De opvolgers van Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Rolf Muntz hebben zich al aangediend. De jonge golfers Reinier Saxton, Tristan Bierenbroodspot, Floris de Haas, Floris de Vries, Tim Sluiter en Bernard Geelkerken werden afgelopen weekeinde Europees Kampioen met Jong Oranje in het Italiaanse Monticello. Het zijn onder meer deze ambitieuze en talentvolle jonge golfers waarvoor Golf Team Holland is opgericht.

Het topsportbeleid van de Nederlandse Golf Federatie is gericht op betere internationale prestaties.Veel van de toppers van morgen willen professional worden. Dankzij Golf Team Holland kunnen zij die moeilijke eerste jaren op de tour op professionele wijze worden ondersteund. Speler '001' van Golf Team Holland is Inder van Weerelt die onlangs nog tweede werd bij de Stoke by Nayland International.

De sportieve doelstelling van Golf Team Holland is het niveau van de golfsport in Nederland te verbeteren. Door te investeren in de certificaten ondersteunt de belegger talentvolle Nederlandse golfprofessionals.

Maarten Labefer ziet parallel met succes 'emissie Lafeber' Als captain van Golf Team Holland hoopt Maarten Lafeber - na zijn voortreffelijke prestatie op het Barclays Schots Open in Loch Lomond nu 88ste op de wereldranglijst - dat veel golfliefhebbers een certificaat kopen: "Ik heb veel te danken aan al die mensen die vertrouwen in mij hadden. Op mijn beurt steun ik de jonge spelers en speelsters die onze opvolgers op de tour kunnen worden. Ik hoop dat veel mensen zich als certificaathouder van Golf Team Holland aanmelden. Door het kopen van één of meerdere certificaten A ter waarde van ¤ 100 levert de golfliefhebber een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de toekomstige tourspelers. Bovendien heeft 'mijn emissie' destijds laten zien dat deze aandelen naast een mooi sportief resultaat ook een prima financieel rendement kunnen hebben." In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst.

Nadere details over de emissie van Golf Team Holland zijn opgenomen in het prospectus van 27 juni 2005 en het supplement van 14 juli 2005. Prospectus en supplement zijn beide goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De inschrijving wordt eventueel eerder gesloten en wel ten vroegste op 5 september 2005. Na sluiting van de emissie wordt het maximaal uit te geven certificaten A en B bepaald.

De emissie wordt begeleid door F. van Lanschot Bankiers. Allen & Overy LLP is juridisch adviseur en PricewaterhouseCoopers is accountant en fiscaal adviseur.

Het prospectus en het supplement zijn kosteloos verkrijgbaar bij alle kantoren van F. van Lanschot Bankiers NV, bij het kantoor van CenE Bankiers in Utrecht, via het algemene telefoonnummer van F. van Lanschot Bankiers (0900 1737). Ze zijn ook te downloaden via www.golfteamholland.nl en www.vanlanschot.com.

Het prospectus en het supplement zijn tevens kosteloos verkrijgbaar bij de Nederlandse Golf Federatie (telefoon: 030 242 63 70) en bij het kantoor van Golf Team Holland, Prins Mauritslaan 7 (telefoon: 0900 0400 592) in Badhoevedorp.

Badhoevedorp / 's-Hertogenbosch, 14 juli 2005

Perscontacten Golf Team Holland:
Golf Team Holland: Michiel Floris, directeur. Telefoon +31 (0)900 0400 592. Nederlandse Golf Federatie: Jeroen Stevens, topsportcoördinator. Telefoon +31 (0)30 242 63 70.
F. van Lanschot Bankiers: Jeroen Stein, Manager Corporate Communicatie. Telefoon +31 (0)73 548 33 50; mobiel +31 (0)6 53 67 36 87; telefax +31 (0)73 548 3349.

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org