Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederland aan de leiding in Catton Hall

14/07/2005

Catton Hall, 14 juli 2005
Na de eerste dressuurdag van het Wereldkampioenschap Combined Pony's gaat de Nederlandse enkelspanmenster Yvonne de Ruyter (Rotterdam) aan de leiding in het individuele klassement van haar rubriek. Met Dyno Stables Cupido werd zij door het internationale jurycorps als beste beoordeeld. Mede door haar fantastische prestatie staat het Nederlandse team op de voorlopige eerste plaats van het landenklassement.

Ook enkelspanrijders Dirk van Beckhoven (Oisterwijk) en Geert Bongers (Breda) kwamen vandaag aan start op de terreinen van het Britse buitenhuis Catton Hall. Individueel deelnemer Bongers reed zijn New Forest pony Liebos Ivo naar een prachtige zesde plaats in het klassement. Teamlid Van Beckhoven behaalde met zijn Welsh Arabier Frits in de voor Engeland ongebruikelijke tropische temperaturen de twaalfde plaats.

Chef d'equipe Hans Ditzel was uiteraard zeer tevreden met de uitstekende resultaten en met het verloop van het evenement: "De onderlinge sfeer is uitstekend, zowel bij de deelnemers als bij de organisatie. Iedereen staat voor je klaar en alle mogelijke problemen worden direct opgelost. De terreinen zijn ruim en de stalling is in orde, dus daar zullen de prestaties niet vanaf hangen!"

Na afloop van de enkelspanrubriek kwam een vijftal tweespan ponyrijders aan start, waaronder Karel van Kekem (Hoogblokland). Vrijdag komen de overige 19 deelnemers van deze rubriek in de ring, met onder andere teamrijders Jan de Boer (Terwolde) en Ewoud Boom (Nijkerk). Aansluitend wordt de dressuur voor de vierspan pony's verreden, waarin vader en zoon Aart van de Kamp (Putten) de punten voor het team moeten gaan binnenhalen. Yvonne Houten strijdt morgen op individuele basis in de vierspanrubriek.

Uitslag enkelspan pony dressuur

1. Yvonne de Ruyter 39,80

2. Peter Koux (Den) 40,60

3. Suzy Stafford (Usa) 43,60
6. Geert Bongers 47,60
12. Dirk van Beckhoven 55,00

Enkelspan
Dirk van Beckhoven (Oisterwijk)
Geert Bongers (Breda)
Yvonne de Ruyter (Rotterdam)

Tweespan
Ewoud Boom (Nijkerk)
Jan de Boer (Terwolde)
Karel van Kekem (Hoogblokland)

Vierspan
Aart van de Kamp Sr. (Putten)
Aart van de Kamp Jr. (Putten)
Yvonne Houten-Hovens (Maastricht)

Tijdschema (let op! Engelse tijden, dus 1 uur vroeger dan in Nederland):
vrijdag 15 juli
Dressuur tweede deel tweespannen en vierspannen 18.00 Prijsuitreiking dressuur
zaterdag 16 juli
08.30 Marathon
20.00 Prijsuitreiking marathon
zondag 17 juli
Vaardigheidsproef
Prijsuitreiking Vaardigheidsproef

Bron: KNHS/CVT
Informatie over het WK kunt u vinden op www.catton-hall.com Startlijsten en uitslagen vindt u op:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2005/GBR/CATTONHALL/