Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Wageningen, Politie start onderzoek naar overval
Publicatiedatum: 14-07-2005

De politie is een onderzoek gestart naar een overval op een woning aan de Pomona in Wageningen. Nadat er tussen 17.45 en 17.55 uur werd aangebeld, deed de tachtigjarige bewoonster open, waarop een man naar binnendrong en haar bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De man kreeg op deze manier haar portemonnee met inhoud (enkele tientallen euro's) en een bankpas in zijn bezit. Na enkele minuten verliet de man weer het huis en liep hij weg in onbekende richting. Het slachtoffer riep daarop de hulp van omwonenden in, waarop direct de politie werd gebeld. Het slachtoffer raakte niet gewond maar was behoorlijk overstuur. Hulpverleners bekommeren zich over haar. De politie is direct een onderzoek gestart; zo zijn door de technische recherche sporen veiliggesteld.

Hulp publiek
Uiteraard is de politie er op gebrand de dader van dit misdrijf zo snel mogelijk te achterhalen en doet daarom een uitdrukkelijk beroep op het publiek.De politie roept iedereen op zich te melden als men een persoon heeft gezien die voldoet aan het signalement van de dader.

Signalement

- blanke huidskleur,

- 30 a 35 jaar oud

- 180 a 185 cm groot

- lang dun postuur

- onverzorgde baard

- donker gekleed

- donkere baseball pet

- donker t-shirt met lange mouwen met witte letters en op de boorden van de mouw 3 witte strepen.

0900-8844
Als men iemand heeft gezien die voldoet aan dit signalement, dan wordt men opgeroepen zich te melden bij de politie in Wageningen via telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook als men iets verdachts heeft gemerkt, gehoord of gezien dat wel eens met dit misdrijf te maken zou kunnen hebben: verdachte situaties op het moment van de overval, of daarvoor of daarna.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: (026)3524721 tot 21.45 uur

---

Gelderland-Midden